Kızıltepeli Zahirecilerden Işid Karalamasına Sert Tepki

Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi’nde Suriye ve Irak’ta terör estiren radikal selefi örgüt IŞİD elemanlarının barındığı yönündeki dedikodulara zahireci esnafı sert tepki gösterdi. Zahireciler...

Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi’nde Suriye ve Irak’ta terör estiren radikal selefi örgüt IŞİD elemanlarının barındığı yönündeki dedikodulara zahireci esnafı sert tepki gösterdi. Zahireciler Derneği açıklama yaparak, IŞİD'ı ilk kınayan STK'lardan olduklarını, yapılan karalama ve haberlerin maksatlı olduğu bildirildi.

Zahireci esnafının birlik ve beraberlik içerisinde kendi imkânları ile ekonomiye kazandırdığı ticaret merkezinin, bazı kesimleri kıskandırdığını dile getiren dernek başkanı Mehmet Şerif Öter, yapılan karalamaların ahlaksızca olduğunu kaydetti. Öter: “ Bölgede hata Türkiye’de örnek olan zahirecilerin birliğini, dayanışmasını hazım etmeyen kıskanç, bencil ve kötülükten başka bir şey bilmeyen, düşünmeyen bazı kişiler sosyal medya da kod isimle, sahte hesaplar üzerinden ve dedikodu yoluyla vicdansızca, ahlaksızca Hububat Merkezi Camii'ne IŞİD çetelerinin gelip gittiği dedikoduları yaymaktalar. IŞİD terör örgütünün vahşi katliamlarını sert tepkiyle kınayanlardan ilki derneğimizin başkanı, yönetimi ve üyeleridir. Emperyalistler siyonist İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla yetiştirip, ağır silahlarla donattığı IŞİD çetesi her şeyden önce İslam imajını yok ediyor. Çocuk, yaşlı, kadın demeden insanların kafasını kesiyor. Vahşette sınır tanımayan IŞİD’In değil elemanları ismi bile zahirecilerin alın teri helal parayla yaptıkları camiye giremez.

Tek amaçları çocukların ekmeğini, rızkını temin etmek olan zahireci esnafları böylesine büyük iftiralarla karalamaya çalışan bu azgın, ahlaksız fitneleri şiddetle lanetliyor, yüce Allah’ın adaletine ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.” diye görüşlerini ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri