Kızıltepeli Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kızıltepe Ticaret Borsası'nın KOSGEB işbirliği ile düzenlediği girişimcilik kursu sona erdi. 29 kursiyer 70 saat girişimcilik kursu sonucu sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Borsa Başkan Mehmet Şahin, KOSGEB Müdürü Serdar Altan ve...

Kızıltepe Ticaret Borsası'nın KOSGEB işbirliği ile düzenlediği girişimcilik kursu sona erdi. 29 kursiyer 70 saat girişimcilik kursu sonucu sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Borsa Başkan Mehmet Şahin, KOSGEB Müdürü Serdar Altan ve yöneticiler katıldı.

Borsa Başkanı Mehmet Şahin, Mardin'in ekonomik, sosyal ve kültürel geliştirmeyi hızlandırmanın ve rekabet gücünü artırmanın temel amaçları olduğunu söyledi.

Genç girişimcilere her zamanınkinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Şahin, 1998 yılından bu yana etkin çalışmalardan ve girişimciliği geliştirmesi konusunda KOSGEB'e teşekkür etti.

Şahin, “Bilgisini, cesaretini ve özgüvenini ortaya koyarak kendisine, ailesine ve topluma faydalı olmak için işyeri açan ve açtığı işyerinden evine ekmek götüren insanlar birer girişimcidir. Girişimciliğin başarısı önce hayal kurmak, hedef seçmek ve çok çalışmaktan geçer. Biz Kızıltepe Ticaret Borsası olarak KOSGEB yetkilileri ve değerli eğitimcimizin katkılarıyla 15 gün toplam 70 saat eğitim vermek suretiyle,29 girişimcimize sertifika verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Girişimciler aldıkları sertifika sayesinde kuracakları iş yeri için 30 bin lira hibe desteği, 70 bin kredi desteği alma imkânı olacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri