Kızıltepe İlçesinde 2 Gündür Olaylar Devam Ediyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde IŞİD’in Kobani'ye saldırılarını protesto eden PKK yandaşı grup, 2 gündür eylemlerine devam ediyor.Göstericiler, Kızıltepe çarşı merkezinde bulunan resmi binalara ve bankalara saldırdı. Örgüt yandaşları...

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde IŞİD’in Kobani'ye saldırılarını protesto eden PKK yandaşı grup, 2 gündür eylemlerine devam ediyor.

Göstericiler, Kızıltepe çarşı merkezinde bulunan resmi binalara ve bankalara saldırdı. Örgüt yandaşları Viranşehir- Kızıltepe- Kızıltepe- Mardin yolunu trafiğe kapadı. Eylemlerini mahalle arasında devam ettiren göstericiler araba lastiklerini yakarak buradan geçen araçları engelledi. Kızıltepe ilçesine giriş ve çıkışlar tamamen trafiğe kapatıldı.

Polis ise ilçede 10 ayrı noktada göstericilere müdahale etti. Polisin yetersiz kaldığı ilçede her yerden siyah dumanlar yükseldi. Göstericiler, polise taş ve molotoflarla saldırdı. Polis, biber gazı ve tazyikli su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Dün geceden beri devam eden gösterilerde ilçede PTT’ye ait araçlar da kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Kızıltepe ilçesinde olaylar devam ediyor. Esnaf ise dünden beri kepenk kapatmış durumda.

Örgüt yandaşları Nusaybin ilçesinde de eylem yapıyor. Nusaybin ilçesinde dün geceden beri devam eden gösterilerde göstericiler polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri