KIZILELMA ve ATAK-2 orta kalibre topla güçlenecek

Deniz, hava ve kara platformları için büyük önem taşıyan 30x113 milimetre top, insanlı/insansız kara araçlarından helikopter ve insansız savaş uçaklarına kadar birçok platformun ateş gücünü artıracak.

Türk savunma sanayisinin önde gelen ateşli silah üreticilerinden CANiK, kısa süre önce İngiliz AEI Systems şirketini satın alarak kazandığı orta kalibre top üretme kabiliyetini, İstanbul`da 25-28 Temmuz`da düzenlenecek 16`ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2023) birçok milli platformla birlikte sergileyecek.

Deniz, hava ve kara platformları için önem taşıyan 30x113 milimetre top VENOM LR`nin başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamada önem rol oynaması bekleniyor.

Muharebe sahasında düşük geri tepmeli yüksek ateş güçlü toplara olan ihtiyaç giderek artıyor. Taktik tekerlekli zırhlı araçlar ya da insansız kara araçları ile birlikte kullanılan uzaktan komutalı silah sistemlerinin, küçülen boyutlarına rağmen artan hassasiyeti, yeni mühimmat teknolojilerinin sunduğu kabiliyetlerle birlikte ele alındığında, muharebe sahasında bir değişim süreci yaşanıyor. Daha önce sadece sabit ve döner kanatlı askeri hava platformlarına özel çözüm olarak algılanan 30x113 milimetre otomatik top sistemleri, insanlı ve insansız kara, deniz ve hava araçlarında yakın geleceğin silahı olarak nitelendiriliyor. 30x113 milimetre mühimmat kullanan, düşük ağırlık ve geri tepmeye sahip kompakt boyutlardaki VENOM LR söz konusu ihtiyaçları karşılamaya yönelik güçlü bir seçenek oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri