Kızıldağ'da Karakucak Güreşi Heyecanı Başlıyor

Adana’nın Karaisalı ilçesindeki 529. Kızıldağ Yaylası Tarihi Karakucak Güreşleri bu yıl 29-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarihi Kırkpınar’dan sonra en uzun süreli...

Adana’nın Karaisalı ilçesindeki 529. Kızıldağ Yaylası Tarihi Karakucak Güreşleri bu yıl 29-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarihi Kırkpınar’dan sonra en uzun süreli güreş festivaline vatandaşların sahip çıkması gerektiğini söyledi. Sözlü, bu yıldan itibaren 3 kez üst üste başpehlivan olan güreşçinin altın kemerle ödüllendirileceğini bildirdi. Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Adana Güreş Vakfı Başkanı Belediye Meclisi Üyesi İlyas Karabulut ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Kızıldağ Yaylası Tarihi Karakucak Güreşleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Güreşlerin tarihi yönünü ortaya çıkarmak, daha kalıcı hale getirmek ve ata sporu güreşi yaygınlaştırmak için Türkiye Güreş Federasyonu, Türk Tarih Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayı ile Kızıldağ Yaylası güreşlerinin düzenlendiğine dikkat çeken Sözlü, Kızıldağ güreşlerinin yaşatılması ve yüceltilmesi gerektiğini bildirdi. Çukurova topraklarından yeniden Mehmet Kartal ve İsmet Atlı gibi dünya şampiyonları ile Abdurrahman Çay gibi Avrupa ve Balkan şampiyonlarının çıkacağını dile getiren Sözlü, Kızıldağ güreşlerinin koruma altına alınması için de başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

29 Ağustos Cuma günü başlayacak karakucak güreşlerinin ilk günü, sanatçılar Gül Ahmet Yiğit, Mahmut Tülek ile Haluk Levent konser verecek.

30 Ağustos Cumartesi günü, Karaisalı Futbol Turnuvası final maçı ve ödül töreni düzenlenecek, sanatçılar Ali Topak, Atilla Yılmaz ile Mustafa Yıldızdoğan konser verecek.

31 Ağustos Pazar günü ise güreşçilerin tartıları yapılacak, açılış konuşmaları mehter takımı gösterisinin ardından saat 11.00'de ağalık seçimi yapılıp güreşler başlayacak. Saat 16.00'da ise madalya ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi güreşleri izlemek isteyenler için 31 Ağustos Pazar günü Çifte Minareli Cami önünden saat 07.00'de, Karaisalı'dan ise 08.00'dan itibaren ücretsiz taşıma yapacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri