Kızılay’ın İlk Fidanları Toprakla Buluştu

Türk Kızılayı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte organize ettiği Bir Kan, Bir Fidan Projesi kapsamında Kabasakal Rüzgarlı Tepe’de Hatıra Ormanı’nında dikim yapıldı. Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu’nun da katıldığı...

Türk Kızılayı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte organize ettiği Bir Kan, Bir Fidan Projesi kapsamında Kabasakal Rüzgarlı Tepe’de Hatıra Ormanı’nında dikim yapıldı.

Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu’nun da katıldığı etkinlikte Kızılay’ın şefkatli eli bu kez Adana’nın yeşile muhtaç kıraç topraklarına uzandı.

Sembolik fidan dikimleri sırasında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, kamu ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinin güzel sonuçlar doğurduğunu söyledi. Burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Horozoğlu, "Her an yardıma ihtiyacı olanın yanına koşan Kızılayımızın ülkemizin en büyük ihtiyacı olan yeşil konusunda çalışması da çok güzel. Kan bağışlayana başka hediyelerde verilebilirdi ama Kızılay en güzel hediye olan fidanı seçmiş." dedi.

Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise "Bir kan bir fidan" kampanyasıyla kan veren her bağışçı adına Hatıra Ormanı’nda bir fidan dikileceğini söyledi. Kızılay’ın başlattığı “İyilik yürüyüşünü”, iyilikleri çevresine yayarak çoğaltmaya çalıştığını kaydeden Ramazan Saygılı, kampanya kapsamında Adana’da 59 bin 500 fidan dikileceğini vurgulayıp, "Bugün sembolik dikimleri gerçekleştirdik. Orman Bölge Müdürlüğümüzle birlikte yapacağımız çalışma, Torosların eteklerini Kızılay Ormanları ile yeşillendirecek. İyilik yarışçısı Adanalılarımızdan her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da destek bekliyoruz." diye konuştu

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da "Bir kan, bir fidan” kampanyası kapsamında 5 yılda 15 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini belirterek “Burada dikilecek olan bin fidan ile başlayacak olan faaliyetlerimiz Tufanbeyli İlçemizde devam edecektir. Gönüllü, fedakâr yöneticileri ve çalışanları ile muhtaç ve korunmasız insanlara yardım ederek en zor zamanlarda yanımızda olan Kızılay ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikte dikilen fidanlar, aynı zamanda kan bekleyen ihtiyaç sahiplerine de can olacaktır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri