Kızılay'ın, ‘bir Kana Bir Fidan’ Kampanyasında Fidanlar Toprakla Buluşuyor

Türk Kızılayı’nın Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte başlattığı ‘Bir Kan, Bir Fidan’ kampanyası Adana’da da sürdürülüyor.     Ülke genelinde bu yıl bir...

Türk Kızılayı’nın Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte başlattığı ‘Bir Kan, Bir Fidan’ kampanyası Adana’da da sürdürülüyor.

    Ülke genelinde bu yıl bir milyon 860 bin, 5 yılda ise 15 milyon fidanın aynı sayıdaki bağışlarla toprakla buluşturulmasının hedeflendiği kampanyada, Türk Kızılayı Adana Bölge Kan Merkezi de, 6 Kasım günü 59 bin 300 fidanı yeni oluşturulan hatıra ormanında törenle dikecek.

    Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ile Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı projeyle ilgili ortak bir açıklama yaptı. Kızılay’ın 2014 yılı sonu itibariyle bir milyon 860 bin ünite kana ulaşmayı hedeflediği ve her kan bağışında bulunan kişi adına, bir fidanın toprakla buluşturulacağının belirtildiği açıklamada, "Proje sayesinde kan bağışlayanlar, hem şifa bekleyen hastalara umut olacak, hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunacak. Fidanlar, ülkemizin birçok noktasında oluşturulan ağaçlandırma alanlarında gönüllü kan bağışçıları adına dikilecek." denildi. Açıklamada, projenin 5 yıllık bir süreyi kapsadığı ve bu süre sonunda 15 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı kaydedildi.

    Kampanya çalışmalarını etkili biçimde sürdüren Türk Kızılayı Adana Bölge Kan Merkezi’nin 2014 yılı için, 59 bin 300 fidanı, bağışçılar adına toprakla buluşturmaya hazır olduğunun bildirildiği açıklamada, “Adana Kızılay Hatıra Ormanı” tesis edildiği bilgisi de verildi.

    Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’nın ortak açıklamasında, hatıra ormanının Rüzgarlı Tepe’de mevkiinde hazırlandığı, ilk fidanların ise 6 Kasım günü 10.00’da dikileceği ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri