Kızılay Kan Merkezi kan bağışçılarını ödüllendirdi

Türk Kızılayı Konya Kan Merkezi tarafından ‘Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ dolayısıyla sürekli kan bağışında bulunan kişileri madalya ve plaketlerle ödüllendirdi.
Dündar Otel’de gerçekleşen programa Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ödül almaya hak kazanan kan bağışçıları katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Gülay Şahiner Önal, günümüzde milyonlarca insanın hayatını, kanlarını özgürce ve hiçbir karşılık beklemeksizin bağışlayan tanımadığı insanlara borçlu olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen dünya nüfusunun çok büyük bir kısmının güvenli kana ulaşamadıklarına vurgu yaptı. Dünyanın bazı ülkelerinin kan bağışı oranlarını rakamlarla anlatan Gülay Şahiner Önal, Türkiye’nin ise gelişmiş ülkelere kıyasla kan bağışı noktasında oldukça geri sıralarda yer aldığını aktardı. Gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranının yüzde 5’e ulaşırken Türkiye’de ise bu oranın halen yüzde 1,5-2 civarında olduğunun altını çizen Önal, en önemli problemin gönüllü kan bağışçı sayısındaki yetersizlik olduğuna işaret etti.
Türk Kızılayı Seydişehir Şube Başkanı Tevfik Tatlı da sadece askerlik yapmakla vatandaşlık görevinin yerine getirilemeyeceğini belirterek, iyi bir vatandaş olmanın gereklerinden birinin de kan bağışında bulunmak olduğu değerlendirmesini yaptı.
Konuşmaların ardından gönüllü ve sürekli kan bağışında bulunanlara ödülleri takdim edildi.
3 ayda bir olmak üzere 35 defa kan bağışında bulunan 5 kişiye altın madalya, 25 defa kan bağışında bulunan 3 kişiye gümüş madalya ve 10 defa kan bağışında bulunan 46 kişiye de bronz madalyaları yetkililer tarafından takdim edildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri