Kızıl Meydan’ın Bahçesinde Çar Romanovlar’ın Anıtı Açıldı

Moskova’da Kızıl Meydan’ın Aleksandrovski Bahçesi’nde Rusya’yı 300 yıl yöneten Romanovlar Hanedanı’nın (1613-1917) anıtı açıldı.

Moskova’da Kızıl Meydan’ın Aleksandrovski Bahçesi’nde Rusya’yı 300 yıl yöneten Romanovlar Hanedanı’nın (1613-1917) anıtı açıldı. 95 yıl aradan sonra resmi törenle açılan anıt, Romanovlar'dan özür dileme şeklinde algılandı.
Törende Rusya Kremlin Genel Sekreterliği Başkanı Sergey İvanov, Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Kremlin İdari Başkanı Vladimir Kojin ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

1914 yılında açılan Romanovlar Hanedanı’nın anıtında 4 yıl sonra Çar sülalesinin isimleri silinmişti. Bolşevik yönetimi tarafından levhaya Karl Marks başta olmak üzere komünist ve sosyalist ideologlarının isimleri yazılmıştı.

Temmuz ayında levhada tamirat işleri başlatıldı. Kremlin İdari Başkanı Kojin, uzman ve tarihçi akademisyenlerle ortaklaşa hareket ettiklerini ve levhaya Romanovlar Hanedanı’nın tekrar yazılması yönünde karar aldıklarını ifade etmişti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri