Kızıl Meydan’daki İlginç Protestoya 33 Dolar Ceza Talebi

Rusya’da Kızıl Meydan'da, testislerinden kendini yere çivileyen sanatçı Pyotr Pavlenski için mahkeme tarafından 33 dolar ceza talebinde bulunulduğu iddia edildi.

Rusya’da Kızıl Meydan'da, testislerinden kendini yere çivileyen sanatçı Pyotr Pavlenski için mahkeme tarafından 33 dolar ceza talebinde bulunulduğu iddia edildi.

Rusya'da, polis gününde yönetimi eleştiren performans sanatçısı Pyotr Pavlenski Kızıl Meydan’da testislerinden kendini yere çiviledi. Lenin mozolesine yakın bir yerde eylemini gerçekleştiren Pavlenski’ye polis müdahalede bulundu. Güvenlik önlemleri altında eylemciyi zor durumdan kurtaran polis, vatandaşların bölgeye yaklaşmalarına izin vermedi. Hastaneye kaldırılan eylemci kısa tedavisinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Pavlenski, holiganlık ve toplum düzenini bozmaktan hakim karşısına çıkarıldı. Tver Kent Mahkemesi’nde görülen davada hakim Yelena Staşina, polis dokümanlarında performans sanatçısı Pavlenski’nin yasaları ihlal ettiğine dair bir durum olmadığını belirtti.

Eylemcinin yardımcısı Rus basınına verdiği bilgide mahkemenin 1000 ruble (33 dolar) ceza vereceğini ya da 15 güne kadar hapis cezası almasının beklendiğini ifade etti. Pavlenski dosyanın hazırlıklarının tamamlanması için serbest bırakıldı.

Rus eylemcinin görüntüleri Rus sitelerinde hızla yayılırken, akşam saatlerinde görüntülere ulaşım engellendi.

Pavlenski, 2012’de de Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde eylemleri nedeni ile tutuklanan Rock'çı Pussy Riot grubu üyelerinin salıverilmesi için dudaklarını iğne ve iplikle dikmişti. Pavlenski’ye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkeyi polis devletine dönüştürüyor, Rus halkı ise bu duruma sessiz kalıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri