‘Kızgın’ şampiyon

Bilek güreşinde rekorları alt üst eden Meram Belediyesporlu Özgür Kızgın, işsizlikten şikayetçi. Spor Akademisi mezunu olan Kızgın, 4 yıldır atamasının yapılmasını bekliyor

Meram Belediyespor’un Milli sporcusu, Spor Akademisi mezunu olan ve 4 yıldır ataması yapılamayan Bilek Güreşçi Özgür Kızgın’a iş umudu doğdu.  Şampiyonluklarına Amerika’da, kendisinin iki katı ağırlığındaki bir sporcunun bileğini iki saniyede devirerek bir yenisini daha ekleyerek Konya’nın ismini tüm Dünya’ya duyuran Özgür Kızgın, hedefi bu yıl içerisinde Rusya ve Amerika’da yapılacak Avrupa ve Dünya şampiyonalarına çevirdi.

İşsiz şampiyon, Özgür Kızgın 1977 yılında Yalova’da Dünya’ya geldi. Kızgın ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Özgür Kızgın sporla daha 16 yaşında tanıştı. Emekli olan babası Kenan Kızgın’a maddi destek olamamanın sıkıntısını yaşayan Özgür, ilk, orta ve lise öğrenimini Yalova’da yaptı. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü 2005’de bitirdi. Özgür, spor’a ilk 1993 yılında Yalova’da ferdi olarak başladı. 1998’de federasyonun resmen kurulmasıyla kendisini spor’a adayan Özgür Kızgın, Karatay ve Meram Belediyespor’da spor yaşamını sürdürdü. 1998 yılında ferdi olarak Avrupa şampiyonu oldu. Kızgın, 2001’de İtalya’da Karatay Belediyespor formasıyla 65 kiloda Dünya şampiyonluğunu Konya’ya getirdi.  2003’de Kanada’da 83 kiloda Dünya şampiyonu oldu. 2004’de Polonya’da Avrupa ikincisi olan Özgür Kızgın, 2006 yılında Meram Belediyespor’a transfer oldu. 2009 yılı Kasım ayında yapılan şampiyonada Amerika’da Dünya şampiyonluğunu elde etti.,. Kızgın, Newyork Altın Bilek güreşi şampiyonası 85 kilo finalinde, 172 kiloluk Dünya’nın ağırlık kaldırma şampiyonu ve en güçlü sporcularından Shawn Lattimer’i iki saniyede devirdi.
Altın madalyaları almaya devam edeceğini belirten Özgür Kızgın’ın en büyük sorunu işsizlik. Beden Eğitimi öğretmeni olan Kızgın, konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü. “2005 yılından buyana atamam yapılamadı. En büyük sıkıntım bu. Ayrıca, spor branşlarının ayrılması da ayrı bir sorun... Olimpik olmayan spor branşlarına Devlet yeterli destek vermiyor. Arkadaşlarımın çoğunluğu atandı. Ama bizim atamamız ne yazık ki henüz gerçekleşmedi. Bu da Türk spor’u adına çok üzücü.” Antrenör Emin Görmüş ise, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve kulüp başkanına teşekkür etti ve Özgür Kızgın’ın iş sorununun çözülmesinin, adı geçen sporcunun başarısını artıracağını sözlerine ekledi. 
Milli Sporcu Özgür Kızgın’ın yeni hedefi: 2010 yılında Moskova’da gerçekleştirilecek Avrupa ve Amerika’nın Las Vegas kentinde yapılacak Dünya şampiyonasında da aynı başarıları tekrar ederek şampiyon olmak ve altın madalya ile dönmek. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Rusya Başkenti Moskova’da yapılacak Avrupa şampiyonasında altın madalya alması halinde kendisine iş verecekleri müjdesini verdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri