Kız Öğrencilerin Olduğu Servise Bayan Hostes Görevlendirilecek

Uzun bir tatilin ardından yarın okullar açılıyor. İstanbul trafiğine girecek 15 bin servis aracı 300 bin öğrenci taşıyacak. Bu sene özellikle servis şoförleri ve hostesler için yeni uygulamalar getirildi. Şoför, günlük tıraşını olacak,...

Uzun bir tatilin ardından yarın okullar açılıyor. İstanbul trafiğine girecek 15 bin servis aracı 300 bin öğrenci taşıyacak. Bu sene özellikle servis şoförleri ve hostesler için yeni uygulamalar getirildi. Şoför, günlük tıraşını olacak, kravat takacak ve tespih sallayamayacak. Özellikle kız öğrencilerin olduğu araca bayan hostes görevlendirilecek. Bunlarla ilgili eksik ve hata gören veliler 155’i arayarak şikayet edecek ve polis gerekli cezai işlemleri gerçekleştirecek.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer ABC Yolu’nda servis araçlarının denetimlerini uygulamalı olarak basın mensuplarına anlattı. Şube Müdürü Mesut Gezer, yarın sabah yaklaşık 15 bin okul servis aracının trafiğe katılacağını söyledi. 300 bin civarında da öğrenci taşınacağını ifade eden Gezer, “Toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. En önemli görevlerden biri de bize düşüyor. Öğrencilerimizin hem asayiş hem trafik yönüyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde okullarına iletilmesi, oradan tekrar evlerine dönmeleri için üzerimize düşeni yapabilmek adına 12-12 çalışma sistemine geçtik. Sadece trafik polisleri olarak. Önemli kavşak ve okulların önlerinde olmaya çalışacağız yarın. Okul araçları üzerindeki denetlemelerimizi, diğer trafikteki unsurları etkilemeyecek şekilde devam edeceğiz. Havacılık Şube Müdürlüğü’nde görevli helikopterlerden de yarın yardım alacağız.” diye konuştu.

Öğrenci velilerinden yardım isteyen Gezer, şöyle devam etti: “Ben bu arada öğrenci velilerine, anne babalara mesaj vermek istiyorum. Yapacağımız denetlemeler esnasında yeterli olmaya çalışacağız ama olamadığımız, göremediğimiz, fark edemediğimiz unsurlar var ise lütfen bizlerle paylaşsınlar bunları. 155 üzerinden bize ulaşsınlar. O araçları buluruz ve kontrollerini yaparız.”

Polis memuru Ahmet Coşar da servis araçlarında olması gereken ekipman ve personelin uyması gereken kuralları anlattı. Coşar, "Servis araçları öğrenci indirme ve bindime esnasında kapı açıldığı zaman arkada bulunan ‘Dur’ levhası yanıp sönecek. Okul taşıtı yazısının olması şart. Bunlar eksik olduğunda servis aracı şartlarını taşımıyor. Yangın söndürme tüpü, ilk yardım seti olmazsa olmazların başında geliyor. Şoförün kılık kıyafet konusunda bu yıl değişiklikler var. Önceki yıllarda çok fazla üzerinde durulmayan bir konu da servis şoförlerinin kıyafet, hal ve hareketleri. Kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Günlük tıraşlı olmaları gerekiyor. Kravat takması, günlük temiz kıyafet giymeleri gerekiyor. Bu sene gelen uygulamalardan bir tanesi de şoförler kesinlikle tespih kullanmayacaklar. Öğrencilerimize kötü örnek olmayacaklar. Hostesler genel olarak bayan oldukları için bu durum onlar için geçerli değil.” şeklinde konuştu.

Bu sene servisini çektikleri okulda hosteslere seminer verildiğini belirten servis hostesi Özlem Sadıkoğlu da öğrencileri evden alıp okula teslim edinceye kadar sorumlu olduklarını söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri