Kız Kaçırma Yüzünden 49 Yıldır Devam Eden Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 1965 yılında kız kaçırma meselesi yüzünden başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Bugüne kadar bir kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan kan davası, Diyarbakır’da taraflar...

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 1965 yılında kız kaçırma meselesi yüzünden başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Bugüne kadar bir kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan kan davası, Diyarbakır’da taraflar bir araya gelip el sıkışılmasıyla sona erdi. Barış için düzenlenen törene bölge genelinden çok sayıda kişi katıldı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 49 yıl önce kız kaçırma meselesi yüzünden başlayan kan davası Diyarbakır’da sona erdi. Mazıdağlılar Derneği’nin bir araya getirdiği Ezizê Emînê Davo ile Şexê Dilo ailelerinin mensupları okunan ilahiler eşliğinde el sıkışarak husumeti bitirdi. Bağlar ilçesindeki Geterler Düğün Salonu’nda düzenlenen barışa Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, DİAYDER Başkanı Zahit Çiftkuran, Mazıdağlılar Derneği Başkanı Celal Soysal, barış elçisi Yahya Kamçı’nın yanı sıra çok sayıda kanaat önderi, dernek başkanı ve aile mensupları katıldı. Kürtçe mevlidin okunmasıyla başlayan tören, dua ve ilahilerle devam etti. Duanın ardından Ezizê Emînê Davo ailesi adına Hatip Alay ve Şêxê Dilo ailesi adına İbrahim Gülmüş kürsüye çıkarak el sıkıştı. İki aile büyüğünün ardından aile mensupları gelerek el sıkıştı ve kan davasını bitirdi. Ailesi adına Kürtçe bir konuşma yapan Hatip Alay, yeni nesillere bu husumeti aktarmama adına önemli bir davranış sergilediklerini dile getirdi. Barış töreni verilen yemeğin ardından sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri