Kıyma Çekimi Ek Gelir Kapısı Oldu

Kurban Bayramı'nda kıyma çekimi kasaplar kadar başka meslekten insanların da ek gelir kapısı oldu.

Kurban Bayramı'nda kıyma çekimi kasaplar kadar başka meslekten insanların da ek gelir kapısı oldu.

Konya'nın kenar semtlerinden birinde bir berberin dükkanın duvarına astığı 'Et çekilir berberde' tabelası dikkat çekti. Berberlik yapan Ramazan Mutlu(40) Kurban Bayramı'nda vatandaşa hizmet ettiğini, Eti 50 kuruşa çektiğini, iki günde bir tona yakın et çektiğini söyledi. Meslek olarak kasaplık değil de erkek kuaförü olduğunu, ancak vatandaşa hizmet ettiğini belirten Mutlu, hijyenik ortamda bu işi yaptığını eldiven ve temiz poşet kullanarak et çektiğini belirtti.

Öte yandan bu duruma tepki gösteren Acar Kasabı Kazım Acar (57), "Kurban Bayramı'nın gelmesiyle işlerimiz güzel, işlerimizden şikayetçi değiliz. Ama senede bir bayramımız var, kasap olarak et çekmek bizim hakkımız, fakat bu arada kunduracısı, ayakkabıcısı, büfecisinde her sokak başında kıyma makinesi var. Biz bu konuyu Kasaplar Odası'na defalarca dile getirdik, fakat kimse oralı olmuyor. Bunlar hijyenik de değil." dedi.

Kasaplık yapan Nazmi Kahraman, 28 yıldır kasaplık yaptığını belirterek, "Ucuz fiyatlı bir makine alıyor, ondan sonra sokağa çıkıyor. Bu şekilde bizim hakkımızı gasp ediyorlar. Bu işi kasaplar yapması gerekirken berberi, terzicisi ve züccaciyecisi var, buna belediyenin dur demesi gerekiyor. Vatandaş da bilinçli olması lazım. Vatandaşlar sokak aralarındaki seyyar satıcılara etini çektirip kıyması olmayınca tekrar bize getiriyor. Kıyma yaptırmaya götüren kişi sinir ve küçük kemikleri alması lazım, yoksa yediğinden hiçbir şey anlamaz." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri