Kıyıkent Konutları Bu Ay Sonunda Hak Sahiplerine Teslim Edilecek

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir yılda teslim edileceği söylenen ancak bir türlü verilmeyen Seyhan Kıyıkent TOKİ konutlarıyla ilgili sorunun çözüleceğini söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Gürselpaşa'da Toplu Konut...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir yılda teslim edileceği söylenen ancak bir türlü verilmeyen Seyhan Kıyıkent TOKİ konutlarıyla ilgili sorunun çözüleceğini söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Gürselpaşa'da Toplu Konut İdaresi TOKİ tarafından yaptırılan Seyhan Kıyıkent Evleri'nin hak sahipleri ile bir araya geldi. Önceki dönemden sözleşmesi yapılan Kıyıkent TOKİ Konutlarının geçtiğimiz yıl ekim ayında teslim edilmesi gerekirken henüz teslim edilmemişti. Bunun üzerine konutların hak sahiplerine teslim edilmesi için harekete geçen Başkan Karalar, istediği sonucu aldı. TOKİ yetkilileri ile yapılan yoğun görüşmeler sonucu konutların bu ayın sonuna kadar, en geç Aralık ayının ilk haftası teslim edileceğinin sözünü alan Başkan Karalar, Kıyıkent TOKİ Konutlarının önünde hak sahiplerine müjdeyi verdi; "kışı evlerinizde geçireceksiniz." dedi.

Seyhan Kıyıkent TOKİ Konutlarının önünde hak sahipleri tarafından karşılanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, görevinin Seyhan'a Seyhanlıya hizmet etmek olduğunu söyledi. Başkan Karalar, "Yetki alanıma giren her tür sorunu çözmek zaten öncelikli görevim. Ancak yetkilerimizi aşan konularda yetkili makamlarla görüşerek sorunların takipçisi olacağımın sözünü de vermiştim. İşte bugün burada Kıyıkent Konutları sakinlerinin yaşadığı sorun böyle bir durum. Bizimle hiçbir ilgisi olmayan, yetki alanımız dışında bulunan, benden önceki başkan tarafından anlaşmaları yapılan, sözleşmeleri imzalanan Kıyıkent Konutları. Teslim süresi geçmiş olmasına rağmen, vatandaşlarımıza teslim edilmemiş. Üstelikte hiçbir borcu kalmayan hak sahiplerinden 2 bin 368 Lira komisyon ücreti istenmesine seyirci kalamazdım. Yetkililerle yaptığım yoğun görüşmeler sonrasında, konuya iyi niyet ile yaklaşmasıyla sorunu çözdük." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri