Kitapçılarda Ramazan bereketi

Ramazan ayının gelmesi kitap tercihlerini de etkiledi.
Kitapseverler, Ramazan ayında dini eserlere yöneldi. Kuran-ı Kerim, ilmihal kitapları, siyer kitapları, namaz hocaları, mistik romanlar ve yemek kitapları, Ramazan ayında en çok tercih edilen eserler.
Ramazan ayının bereketinin kitap satışlarını da yansıdığını belirten Kitap Dünyası sahibi Mustafa Çalışkan, “Ramazan ayı rahmet ve bereketin bollaştığı bir zaman dilimi. Ramazan ayının rahmetinden faydalanmak isteyen insanlar dini eserlere yöneliyor. Ramazan ayında en çok Kuran-ı Kerim satıyorum. Kuran-ı Kerim’i de genelde çocuklarına alıyorlar. Kendileri okumak için almıyorlar. Birisine Kuran-ı Kerim hediye etmekle sorumluktan kurtulacaklarını sanıyorlar. Diğer aylara göre Ramazan ayında dini eserlerin satışında bir artış var” dedi.
RAMAZAN’DA EN GÜZEL HEDİYE; KİTAP
Ramazan ayına özel bir hediye paketi hazırladıkların aktaran NT Konya Mağazası satış görevlisi Mustafa İnce de, “Ramazan ayı hediyeleşmenin arttığı bir ay. Bizde NT mağazaları olarak hediyeleşmenin artığı Ramazan ayına özel ‘Ramazan Bereketi’ adlı bir hediye paketi oluşturduk. Ramazan Bereketi adlı paketin içinde Kuran-ı Kerim, Efendimizin Ramazanı, Soru ve Cevaplarıyla Oruç ve Hayatı Kuşatan Dualar bulunuyor. Bu paketi 17.90 TL’den satıyoruz” diye konuştu.
Ramazan ayında kitap satışında artışın önceki yıllara göre daha az olduğunu söyleyen Enes Kitapevi satış görevlisi Mevlüt Çetin ise, dini kitapları gurbetçilerin daha çok aldığını belirtti. Önceki yıllarda Ramazan ayının kısa günlere denk gelmesi nedeniyle teravi namazından sonrada kitap satışına devam ettiklerine değinen Mevlüt Çetin, “Teraviden sonra insanlar gelir kitap alırlardı. Ramazan ayı yaz aylarına gelmesi ile birlikte teraviden sonra kitap satmıyoruz. Uzun süre oruçlu kalan insanlar da kitap okumaya daha az vakit ayırıyor” dedi.
MEHMET ALİ ÖZYER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri