Kitap toplama kampanyası başladı

Eskil Kültür Eğıitim ve Dayanışma Derneği “Bir Çocuk, Bir Kitap” sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattı. Başkan Süleyman Altan, Her Evden Bir Kitap ile başlatmış olduğumuz kampanyamıza Konyalı vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi

“Bir çocuk, Bir Kitap” toplama kampanyası hakkında yazılı bir açıklamada bulunan ESKİLDER Başkanı Süleyman Altan “ Gençlerimizi geleceğe hazırlamak, öncelikle kendisine ailesine ülkesine faydalı, üretken, kararlı, bilinçli bireyler hazırlamak gibi eğitime yönelik bizim çok önemsediğimiz bir misyona sahip. Bizi takip edenler bilirler bizim faaliyetlerimizin neredeyse yarıdan fazlası öğrencilere yönelik projelerden oluşuyor.. Bu sebeple Derneğimizin ilgili komisyonlarının araştırmaları ve eğitimci gönüldaşlarımız ile yapılan istişareler sonucu fark ettik ki. Eğitimin birinci temel ayağı kitap… Maalesef bizim köylerimizde ilçelerimizde kitap okuma ve temini yönünden çok ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntı toplumumuzun geleceği açısından tehlike arz etmektedir. Çünkü bir toplumun geleceğe dair tek sermayesi eğitimli gençliktir. Dernek olarak da bu sermayeyi korumak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Öncelikle Kitabın insanın hayatındaki önemini arz edeceğim. Kitap, dünyadır. Her sayfasında insanın zihnini ruhunu besleyen hazineler doludur. Toplum olarak yaşandığı ve dijital teknolojinin heryerimizi sardığı dönemde, devasa değişime ayak uydurmak ve toplumda yer edinebilmenin iki önemli koşulu bilgi ve kendini ifade edebilme sanatıdır. Uzmanlar bu konuda yaptıkları araştırmalarda kendini ifade edebilmenin kelime dağarcığı ve özgüvenin ciddi rolünün olduğunu ifade etmektedir. Alın elinize telefonu araştırın. Bu özellikler kazanmanın temel faktörü nedir? Tabiki KİTAP. İnsan ne kadar zeki olursa olsun, ne kadar yetenekli olursa olsun, nekadar bilgili olursa olsun, kendini ifade edemezse tabiri caizse kendini pazarlayamazsa hak ettiği yere varamaz” dedi.

“Kitap bilgiyi, geniş açıdan görmeyi ve yorumlamayı, özgüveni, kendini ifade etmeyi, kararlılığı, pratik zekayı, ikili ilişkileri, başarı seviyesini ve kapasitesini artırır” diyen Altan, daha sonra şunları kaydetti: “Küreselleşmenin ardından yeni dünya düzeninde ayakta kalmak ve toplumda söz sahibi olmanın olmazsa olmazı bu meziyetlerdir. Kitap bu meziyetleri besleyen en önemli unsurdur. Çocuğumuz okuyup mühendis olacak yada başka meslek sahibi olacak diye değil… hangi şartlarda ne iş yaparsa yapsın kitap hayatının her noktasında faydalı olacaktır. Derneğimiz de bu eksikliği en aza indirgemek adına her yıl olduğu gibi bu yılda köy okullarındaki çocuklarımız için kitap toplama kampanyası başlatmıştır. Eskilimizin çocuğu kaynak sorunu yaşamasın. Okusun bilinçlensin, dogru ve mantıklı kararlar versin, ailesine kendine zulüm etmesin, faydalı ne istediğini bilen her şeyden önce mutlu bireyler olsun istiyoruz. Lütfen bu çağrımızı hafife almayalım. Bu emeklerin meyvelerini beş on yıllar sonra alacağız belki de biz görmeyeceğiz ama hepimizin çocukları için gelecek kaygısı yaşıyoruz. Gelin beraber el birliği ile yatırım yapalım. ESKİLDER’in çağrısına kulak verelim. Köylerimizde kitaplara ulaşamayan çocuklarımıza raflarda kullanmadığımız okuduğumuz yada temin edebileceğimiz kitapları hediye edelim. 20 bin kişi birer kitap hediye etsek 20 okula kütüphane oluşturabilecek güç elde edebiliriz. Burada sözlerime son verirken hassasiyetle üzerinde durduğumuz bu kampanyanın eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunun bilinci ile derneğimiz var oldukça sürdüreceğini beyan eder. Saygı ve sevgilerimi sunarım.” “Bir Çocuk, Bir Kitap” sloganıyla başlatılan kitap toplama kampanyasına katılımcı olmak isteyen Konyalı ve Eskilli vatandaşların ESKİLDER’ e başvurmaları istendi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri