Kitap okumayan gençliğin geleceği yok

Enderun Eğitim Vakfı Konya Ticaret Odası'nda "Başarı Motivasyonu" adlı seminer düzenledi. Seminerde konuşan Eğitim Danışmanı Münir Arıkan, “Kitap okumayan gençliğin geleceği yoktur” dedi.

Seminere ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle beraber velileri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Erdal Tümer,"Düzenlemiş olduğumuz bu program bütün insanlığın ve sizlerin merhametli olmasına vesile olsun. Yaptığımız her işi Allah'a şirk koşmadan yapıp ona yakınlaşmalıyız. 3 gün önce hicretin yeni yılını kutladık. Her yeni yıl bizim için yeni dönüm noktasıdır. Her yeni yılda hedefler, programlar yapılıp ibadet ederek İslam'ı yaşatmalıyız. Her yeni yılda bir önce ki yılda yaptığımız ibadetten daha fazlasını yapıp Allah'a yakınlaşmalıyız. Yeni yılın ilk programını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitim Danışmanı Münir Arıkan, "Allah'ın ilk emri oku. Peki sizler okuyor musunuz? Anca  aydan aya, yıldan yıla kitap okuyorsunuz. Sizler bol bol kitap okuyup kendinizi geliştirmelisiniz. Kitap okumayan gençliğin geleceği yoktur. Sizler en iyi şekilde ne kadar çok çalışırsanız başarılı olursunuz. Hepimiz Allah'a tevekkül ediyoruz ama çalışmadan. Önce çalışıp Allah'a tevekkül etmeliyiz" açıklamasında bulundu.

HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YAPIN

Yılbaşını kutlamanın yanlış olduğunu ifade eden Arıkan,"Yılbaşında evimizi süslememeliyiz. Bayramlarda, kandillerde, Ramazan ayı bolunca evimizi süslemeliyiz. Böylece onlar 1 gün evlerini süslerken bizler günlerce evimizi süslemiş oluruz. Evimizi böyle günlerde süsleyerek çocuklarımıza aşılamalıyız ve onlarda yabancılara özenmemiş olurlar. Allah 'bize her şeyin en iyisini yapın' dedi. Bunu derken bize bunu yapmak için birçok potansiyel verdi. Allah her şeyin en iyi yapılmasını sever ve hoşnut olur. Uyduruk yapılan her işten de hoşlanmaz. Kurulan mehter takımının coşturduğu marş kadar coşturan şu anda marş yok. Müslüman'ın dokuduğu halının üstüne halı yok. Demek ki Müslüman bir şey yaparsa en iyisini yapar. Amerika Birleşik Devletleri 300 milyon nüfusu ile 16 trilyon dolar gelir elde ederken 57 İslam Ülkesi 1.5 milyar nüfusla 6 trilyon gelir elde etti. Allah bu tablodan hoşnut değil daha fazla çalışmalıyız. Dünyanın ilk 50'ye giren Müslüman marka yok. Çok çalışarak ilk 50'ye bir Müslüman markası sokarsak medeniyetimiz o kadar değerli olur" diye konuştu.

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri