‘Kitap Okuma Projesi’nde final heyecanı

Karatay Belediyesi Kent Konseyi, Kitap Okuma Projesi’nin dönem finalini gerçekleştirdi.

Karatay Kent Konseyi tarafından belirlenen kitapları okuyan 2 bin 100 ortaokul öğrencisi, okunan kitaplardan sınava girdi. Sınavda dereceye giren öğrenciler ise; çeşitli sürpriz hediyelerin yanı sıra Eskişehir gezisi kazandı. Bu arada sınava giren tüm öğrenciler de, şehir içi gezisiyle ödüllendirildi.

Projeye katılan Karatay Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu, Tatlıcak Ortaokulu, Nermin Agah Erdinç Topak Ortaokulu, Şehit Üsteğmen Mehmet Düzenli İmam Hatip Ortaokulu ile Saraçoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nda “Kitap Okuma Şenliği” düzenlendi. Öğrenciler; hem ödüllerini aldı hem de Bubble Show, Meddah Osman gösterisi, çeşitli oyunlar ve oyun alanlarıyla öğrenciler unutulmaz bir gün geçirdi.

Programda konuşan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, şunları söyledi: “Karatay Belediyesi, öncelikli görev alanları olmadığı halde ilçemize yeni okul kazandırılması, spor ve sosyal tesis yapılması ile kültürel ve sanatsal projelerle ilçemizin eğitimine önemli katkılar sağlıyor.”

ÇOCUKLARIMIZA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, Kitap Okuma Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Kılca, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesi bağlamında birçok proje üretiyoruz. Kitap Okuma Projemizle de amacımız eğitim çağındaki çocuklarımızda kitap okuma alışkanlığını oluşturmaya katkı sunmaktır. Ülkemizin en büyük gücü olan sizlerin de her bakımdan iyi yetişmeniz için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da fiziki olduğu kadar sosyal ve kültürel anlamda da katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri