Kitap Günleri’ne rekor ziyaretçi

157 yayınevinin katılımıyla önceki gün açılan Kitap Günleri, ziyaretçi rekorı kırıyor.

157 yayınevinin katılımıyla önceki gün açılan Kitap Günleri, ziyaretçi rekorı kırıyor. 7’den 70’e herkes Kitap Günleri’ne giderek binlerce kitabı inceleme fırtası yakalarken, takip ettiği yazar ile de kitabını imzalatabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri, 157 yayınevinin katılımıyla Şehir Meydanı’nda önceki gün açıldı. Bu yıl 4.sü düzenlenen Konya Kitap Günleri’nde imza günü, söyleşi gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Konya Kitap Günleri’ne katılan Hüner Yayınları Sahibi Mehmet Karakoca, “Bu seferki katılım çok daha fazla. Yayınevlerine ayrılan kontenjan artırıldı. Kurulan platformda boş yer kalmadı ve herkes dilediği kitap çeşidi bulabiliyor. Henüz yeni açılmasına karşın ilgi çok güzel. Okulların açık olması sebebiyle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. Görüldüğü gibi boş stand kalmadı. 7’den 77’ye herkese hitap eden kitaplar mevcut. Her geçen yıl kitap günlerine katılım artıyor. Şu an her şey çok güzel gidiyor. Yazarların imza günleri de çok güzel bir uygulama oldu. Yazarlarımızın okuyucularıyla buluşmaları da bizi gururlandırıyor. Bazı yayınevleri ise kitapların fiyatlarında kampanya yapıyor. Bu da ziyaretçilerin üzerinde kötü bir imaj bırakıyor. Bazı yayınevleri depodan çıkardığı kitabı geri götürmemek için eritmek istiyor. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Kitaplara simit gibi 3 tanesi şu fiyata indirdik gibi bir durum söz konusu olamaz. Biz buna karşıyız” ifadelerini kullandı.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Semerkand Yayınları Sorumlusu Kamil Aksoy ise Büyükşehir Belediyesi’nin bu seneki kitap günlerini biraz daha profesyonel hale getirdiğini söyledi. Yayın olarak ise insnalara doğru bilgiyi ulaştırmanın gayesinde olduklarını sile getiren Aksoy, genel olarak fuardan da memnun kaldıklarını belirtti. Aksoy, “Fuar, herkesin uğrak noktası olan Şehir Meydanı’nda kurulması katılımı artırdı. Bence seçim yeri çok güzel. Yoğuluğa baktığımızda da vatandaş, sadece merak ettiği için gelmiyor. Yazarların yeni çıkan kitaplarını alıyor. Vatandaşımız, burada istediği kitabı bulabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’ni bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Ne kadar kişiye kitapları ulaştırırsak bizde o kadar memnun kalıyoruz. Kitapların reklamlarını yapabilmek bu şekilde kolay oluyor” dedi.

Konya Kitap Günleri yakından takip ettiğini belirten Hakan Tarkan isimli bir kitapsever da, “Fuar alanının büyük olması hem yayınevlerinin katılımını hem de vatandaşın katılımı artırmış. Bundan öncekileri de katıldım ve en kapsamlısı bu olmuş. Yazarların yeni kitaplarını değerlendirme fırsatı da buluyoruz. Okullar açıldığı için de okul öncesi kitaplar oldukça fazla. Yani roman da var. Hikaye de var. Herkes istediği kitap türünü burada bulabilir. Umuyorum çok daha güzel olur ve Konya’daki bu fuarı ulusal bir boyuta taşırız. Bu fuar, Konya için büyük bir fırsat gerçekten fiyatlar da çok uygun” diye konuştu. Kitap Günleri, 7 Aralık akşamına kadar 10.00 – 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Yüzlerce yazar belirlenen günlerde okurlarıyla birlikte imza günü yapacak.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri