Kitap Fuarına Katılım Beklentileri Aştı, Animasyonlu Kitaplar İlgi Odağı Oldu

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katılım yoğun olup, tahminleri aştı. Kitapseverler, DVD ve kare barkod çözümlü animasyonlu kitaplara büyük ilgi gösterdi.Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna açıklamalarda bulunan Zambak Yayın...

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katılım yoğun olup, tahminleri aştı. Kitapseverler, DVD ve kare barkod çözümlü animasyonlu kitaplara büyük ilgi gösterdi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna açıklamalarda bulunan Zambak Yayın Grubu Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni Mehmet Azim, bu seneki ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Beklentilerin de üzerinde bir katılımın söz konusu olduğunu dile getiren Azim, "Genel olarak katılımcıların hedefi yeni ürünler hazırlamak, bunlarla yeni heyecan oluşturmak. Dolayısıyla yayınevleri yeni yüzlerle yeni hazırlıklarını yapmışlar, yeni yazarlarla okuyucuların huzuruna çıkmışlar. Bu yönüyle heyecan verici bir tarafı var." dedi. Velilerin özellikle gelecek hafta sonu için çocuklarıyla birlikte fuarı ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunan Azim, "Velilerimiz özellikle bu hafta sonu olduğu gibi önümüzdeki hafta sonu da çocuklarını alıp gelmeliler. Hatta gelmeden önce çocukların hangi kitapları alacağı konusunda küçük bir görüşme yapmak da faydalı olur. Hem kitap fuarı gezilebilir hem de bazen nokta atışı yapmak gerekebilir, yoksa zaman kaybı olabilir." diye konuştu.

"OYUNLARIN DA KİTAPLAR KADAR ÇOCUKLARA KATKISI VAR"

Pal Oyuncakları ile de çocuklarda yeni bir ufuk açmak istediklerini kaydeden Azim, "Oyunların birçok katkısı var kitaplar gibi. Küçük kas ve zihinsel gelişime büyük katkıları var. Oyunlarımız da yaş gruplarına göre gruplandırılmış oyunlar. Özellikle çocuğun eğitimine, ruh dünyasına katkı yapacak oyunlar bunlar. Bazen şunu görebiliyorsunuz, mesela çocuk öldürme üzerine kurgulanmış bir oyun. Ne kadar acı bir şey. İnsan bir böceğe, bir küçük fidana bile kıyamazken, insanları öldürme üzerine kurgulanmış bir oyun. Bunun çocuklarımızda pozitif bir duygu oluşturması mümkün değil. Ruh dünyalarında ciddi yararlar oluşturabiliyor." uyarısında bulundu.

Kaynak Kültür Yayın Grubu Yurtiçi Fuarlar Yöneticisi Halil Aydın ise ulusal anlamda en büyük fuarın TÜYAP’ta yapıldığını dile getirerek, "Biz yayın grubu olarak 8 marka ile katıldık. Güncel konularla ilgili çıkan yeni kitaplarımız var. Ürünlerimizin aynı zamanda dijital halleri var. Fuar süresince imza ve etkinliklerimiz var. Ve özellikle yemek konusunda hanımların dikkatini çekecek Şef Ömer Akkor’un bizzat kendisinin yapacağı yemek şovu olacak. Bunun yanında imza ekinliği de olacak." diyerek fuara özel olarak hazırladıkları program hakkında bilgilendirme yaptı.

Körfez Yayınları Yayın Koordinatörü Halit Dağcı da hem İzmir’de hem de İstanbul’da yaptıkların fuarlarda ciddi ilgiyle karşılaştıklarını belirtti. Dağcı, "Bunda, özellikle ürünlerimizde kullandığımız teknoloji, öğrencilerin ürünlerden çok daha fazla faydalanabilmesi için verdiğimiz desteklerin etkili olduğunu düşünüyoruz. Özellikle DVD ve kare barkod çözümlü animasyonlu kitaplarımızla bu sene fuardayız. Bunlar ciddi ilgi görüyor. Aynı zamanda YGS, LYS ve TEOG’a hazırlık kitaplarımız var. Bu kitaplar da şu anda ciddi ilgi görüyor, bu ilgiden de memnunuz." diye konuştu.

İlk günden itibaren yaşanan yoğunluğu beklemediklerini söyleyen Sürat Yayın Grubu Rehberlik Yayın Yönetmeni Hakan Baykal ise "Yani beklentilerimizin üzerinde bir kalabalık var, memnunuz. Güvender Yayınları olarak 20 yılı aşkın süredir yayın çıkarıyoruz ve 100’e yakın yazarımızla çalışıyoruz. Güncel değişikliklere anında tepki verebilen bir yayın eviyiz. O nedenle kitaplarımız güncel, bu önemli bir nokta." dedi.

Fem Yayınları Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç da bu sene özellikle sınavlara hazırlık reyonlarının ayrılmış olmasının öğrenci için büyük kolaylık olduğunu söyledi. Ardıç, "Bunlar iyi olmuş çünkü öğrenci neyi nerede bulacağını daha iyi bilip, ulaşabiliyor. Fuarlar öğrenciler ve yayınevlerinin bir tür buluşma noktası. Burada farklı yayınevleri öğrencilerin karşısına çıktılar. Biz de yayınevi olarak bütün dokümanlarımızı yeniledik. Özellikle Milli Eğitim müfredatına uygun olarak tüm konuları sil baştan tekrar ele aldık." açıklamasını yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri