Kit Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Görüşülmesi İktidara Bağlı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde KİT Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 2011-2012 hesaplarının görüşülmesi için toplandı. Fakat AK Parti iktidarının milletvekillerinin toplantıya gelmemesi sebebiyle toplantı yeter sayısı çıkmadı....

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde KİT Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 2011-2012 hesaplarının görüşülmesi için toplandı. Fakat AK Parti iktidarının milletvekillerinin toplantıya gelmemesi sebebiyle toplantı yeter sayısı çıkmadı.

Cumhurbaşkanlığı Konutu 'Ak Saray'ın KİT Komisyonu'nda görüşülmesi engellendi. Ak Saray'ın bu yıl görüşülmesi AK Parti'ye bağlı. KİT Komisyonu'nda iktidar milletvekillerinin çoğunluğu sebebiyle teklif verip gündemi öne almaları halinde AOÇ hesaplarının görüşülmesi yapılabilecek. Aksi halde AOÇ hesaplarının görüşülmesi 2015 yılına kalacak. Bu arada Saat 14.30 toplanması gereken komisyonun toplantısı iptal edildiğinden bugün görüşülmesi gereken Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2011-2012 hesapları da görüşülemedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Meclis Genel Kurul'un 184 milletvekili ile açıldığını ve bunun da iktidar milletvekillerinin olmasının beklendiğini, öyle açıldıktan sonra kendilerinin de yoklamalara girdiğini söyledi. KİT Komisyonu'nda da aldıkları prensip kararı 12 iktidar milletvekili gelmeden kendilerinin aynı şekilde beklediklerini anlatan Özensoy, "20 dakika gelinmezse iptal edilir. İktidar mensubu arkadaşlar 'siz de imza atsaydınız' diyor. Biz prensip kararına uyduk. Bunu bildikleri için 5 kişi falan vardı. Belki biz de atsak yetmeyecekti. 6 kişi falandık muhalefet olarak. Bilerek sabote ettiler. AOÇ üzerinde yapılan kaçak köşk var. Maliye Bakanının ifade ettiği gibi 1 milyar 270 milyon maliyeti olan, milletin vicdanında adı Ak Saray ama aklanmayan bir yapı var. AOÇ'nin korunup kollanması için bir kanun olmasına rağmen böyle bir uygulama yapıldı. Bunu gündemden çıkarmak, orta tartışılmasını engellemek amacıyla iktidar partisi böyle bir uygulamayı yaptı. Her zaman olduğu gibi kendilerini kurnaz zannediyorlar ama milletin vicdanında bütün bunlar konuşulacak. Biz Genel Kurula bu konuyla ilgili araştırma önergeleri indirip bu konuyu milletin gündeminden kaçırmayacağız. Sonuçta ertelendi, tek sebebi ise iktidar partisinin milletvekilleridir." şeklinde konuştu.

Zaten gündem olarak dolu olduklarını dile getiren Özensoy, bütçenin 8 Aralık'ta başlayacağını ve o tarihten sonra bir şeyin görüşülemeyeceğini ifade etti. Seçim marotonu başlayacağını ve KİT'in görüşüleceği, birçok şeyin kalacağını belirten Özensoy, bu aşamadan sonra AOÇ'nin tekrar görüşüleceğinin mümkün olacağını düşünmediğini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri