Kışlık satışı arttı

Havaların soğumasıyla birlikte, kışlık giysilere ilgi arttı. Rahat bir kış geçirmek isteyenler, alışverişe çıktı. Reyonlarda da yazlık ürünlerin yerini kışlıklar aldı. Mont, kaban ve kazak satışlarındaki artış esnafı sevindirdi

Kışlık giysilerin fiyatında ise geçen yıla göre artış görüldü. Fiyatlardaki artış vatandaşı üzdü. Kapı Cami esnaflarından Bekir Şahan, kışlık kıyafet satışlarının arttığını söyledi. Satışlardaki artışın giyimcileri mutlu ettiğini belirten Şahan, siyasi belirsizliğin ise halkı tedirgin ettiğini belirtti. Şahan, "7 Haziran-1 Kasım arasında yaşanan olaylar esnafa kötü olarak yansıdı. Hükümetin kurulamaması hem bizi hem de tüketiciyi tedirgin etti. Bu olaylarla birlikte doların yükselmesi piyasada ki iç dengeyi bozdu. Yurt dışından ithal ettiğimiz ürünleri satın alırken daha fazla paraya satın almaya başladık. Bundan dolayı geçen seneye oranla ufakta olsa bir artış var. Şu an satışlarımız iyi. Ama geçen seneye oranla şu anda düşük. Çok şükür şu anda dükkanımız dönüyor. Şu anda satışların az olmasının tek nedeni vatandaşın tedirginliği. Vatandaşın tedirgin olması ise iç ve dışta yaşanan olaylar. Bunun üstüne birde piyasada yaşanan istikrarsızlık. Vatandaşın elinde sıcak para yok. Elinde ki olan parayı önce mutfağına harcıyor. Bu yıl zaten okul,kurban derken kışlık konfeksiyon alımına sıra gelmedi. Seçimden sonra satışlarımızın artacağının düşünüyorum. Seçimden sonra dükkanımızda sattığımız bazı ürünlerde indirim söz konusu olabilir" dedi.

KABAN FİYATLARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ

Piri Mehmet Çarşısı esnaflarından Çitlembik Giyim'in sahibi Atalay Güler de," Şu anda satışlarımız iyi. Vatandaşlar yavaş yavaş dükkanımıza akın etmeye başladılar. Geçen seneye oranla satışlarımızda yüzde 10 gibi bir artış oldu. Geçen sene ortalama bir kabanı 80 TL'ye satıyorduk. Ama bu sene ortalama bir kabanı 100 TL'den aşağıya satamıyoruz. Ürünlerde yaşanılan bu artışın sebebi dolarda ki artış. Dükkanımızda ki tüm ürünler tür malı olmasına rağmen bu yıl giyim alımlarımızda bir artış oldu. Bu artışın rutin bir artışla birlikte doların etkisininde olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda yazlık satışlarımız bitti. Elimizde ki tüm yazlıkları sattık. Yalnız esnaf olarak şikayetçi olduğumuz bir durum var. Bağlı olduğumuz esnaf odaların ben ve diğer esnaf arkadaşlarıma hiçbir yararı ve katkısı yok. Bizden üye aidatı olarak aylık 25 TL alıyorlar. Bu aidatı da mecburen veriyoruz. Eğer esnaf odalarına aidat olarak 25 TL vermezsek bankalar bizlere çek vermiyorlar. Bu durumdan dolayı bizler mecburen aidat veriyoruz. Esnafa hiçbir katkısı olmayan esnaf odalarının kapaması gerek" açıklamalarında bulundu.

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri