Kısıtlamalar kalkıyor mu? Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Koronavirüs yasakları ve kısıtlama tedbirleri gibi kararların değerlendirildiği Kabine Toplantısı bu hafta tapılacak. Toplantıda kısıtlamaların kalkması ile vaka sayılarında son durum ele alınacak.

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize programı nedeniyle bugün yapılamayacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısının ana gündem konusunun koronavirüsle mücadele çalışmaları ve alınan tedbirler ile lokanta ve kafeler olması bekleniyor.

Koronavirüs salgınındaki son durumun tartışılacağı toplantı çarşamba günü yapılacak..

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde salgının seyrine bağlı olarak kademeli esneme seçenekleri ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Eroğan çarşamba günü AK Parti Ankara İl Kongresi’ne bizzat katılacak.

Erdoğan'ın daha sonra aynı gün kabineye başkanlık etmesi bekleniyor. 

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Mart ayından itibaren riskin azaldığı, vaka sayısının düştüğü yerlerdeki lokanta ve kafelerin mesafeli, tedbirli, kısıtlı kişi sayısı ve HES kodu kontrolüyle açılabilmesine dönük Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin değerlendirilmesi bekleniyor.

KISITLAMA SAATLERİ DEĞİŞECEK?

Hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği, il bazında hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında mart ayından itibaren denetimli/kontrollü esnetmeye gidilebileceği de belirtiliyor. Ancak vaka sayılarının yüksek olduğu ve istenilen düşüşün sağlanamadığı özellikle büyük şehirlerdeki kısıtlamalara salgının seyrine göre karar verilmesi bekleniyor. Erdoğan, “Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz” demişti.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesini ise ekonomik ve hukuki reform çalışmalarıyla yeni anayasa süreci oluşturacak. Anayasa çalışmaları çerçevesinde ilgili bakanlıklar bilgilendirmede bulunacak.

MUTASYON VE AŞI ÇALIŞMALARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabineye brifing vereceği toplantıda okulların da kontrollü şekilde açılmasına bağlı olarak önümüzdeki dönemde atılacak adımlar, son corona virüs tablosu, mutant virüsle ilgili gelişmeler, kısıtlamaların etkisi ve ikinci doz aşılama çalışmaları ele alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri