Kışın kuruyemiş çok tüketiliyor

Havaların soğumasıyla birlikte eve kapananlar kuruyemişe yöneldi. Kuruyemiş ve kestane satışlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Satışlar kuruyemişçileri sevindirirken, fiyatların yüksekliği ise vatandaşı üzüyor

Gecelerin uzaması ve evde geçirilen zamanın artması abur cubur tüketimini iyice artırdı. Uzun kış gecelerinin yaşanmasıyla birlikte vatandaş kuruyemiş ve kestaneye yöneliyor. Vatandaş, soğuk ve uzun kış gecelerinde zamanını televizyon başında kuruyemiş ve meyve yiyerek geçiriyor. Keyif ve tadı nedeniyle tercih edilen kuruyemişler, bugünlerde büyük ilgi görüyor. Kuruyemiş satışları yazın düşüyor, kışın ise artıyor. Bugünlerde kuruyemiş satışlarında ciddi bir artış var. Satışlardaki artış kuruyemişçileri sevindirdi. Fiyatların yüksek oluşu ise vatandaşı üzüyor.

YEMİŞ FİYATLARI YÜKSEK

'Çerez parası' tabiri kuruyemiş fiyatları için geçerliliğini yitirdi. Bademden ayçiçeğine, Antep fıstığından fındığa kadar bütün kuruyemiş fiyatları son dönemlerde ciddi anlamda arttı. Kuruyemiş fiyatlarına yaz aylarında kuraklık ve don nedeniyle yüzde 100'ü bulan oranlarda zam yapılmıştı. Öte yandan kuruyemiş alırken fiyattan çok ürünün kalitesine dikkat edilmesini tavsiye eden kuruyemiş satıcıları, tüketicilerin kuruyemiş alırken temiz ve taze olmasına dikkat etmelerini de önerdi.

SATIŞLAR ESNAFI SEVİNDİRDİ

Havaların soğumasıyla birlikte kuruyemiş satışlarda gözle görülür bir artışın olduğunu söyleyen kuruyemişçi Sefa Ulus, "Geceler uzadı. Evde geçen sürede arttı. Hepimiz akşamları yiyecek bir şey arıyoruz. Bu nedenle vatandaş bu günlerde kuruyemişe yöneldi. Satışlarda ciddi bir artış var. Herkes bütçesine göre kuruyemiş alıyor. Leblebi ve karışık çerez çok satılıyor. Çekirdek eğlencemiz. Kestane satışları da arttı. Badem ve Pahalı olması nedeniyle vatandaş badem ve Antep'ten uzak duruyor. Kestane 10-14, badem 40, fındık 45, Antep fıstığı 45, ceviz 40, leblebi 10, kabak çekirdeği 15-18, fıstık 10, çekirdeğin iyisi 10 lira" dedi.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Satışların esnafın yüzünü güldürdüğünü ve kuruyemiş alırken vatandaşın dikkatli olması gerektiğini de belirten Ulus, kuruyemişin faydalarıyla ilgili ise şunları söyledi: "Kuruyemişin faydaları saymakla bitmiyor. Vücudun besin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor. Herkes mutlaka günde bir avuç tüketmeli. Badem, kuru ciltlerin yağlanmasınn sağlar, yorğunluğu giderir. Ceviz, zekayı geliştirir. Kabak çekirdeği, mükemmel bir kurt ilacıdır. Günde 10-12 adet yenilen Antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir."

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri