Kışanak: Paketin İçi Boş

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Biz Kürt halkı olarak bu paketin içinin boş olduğunu biliyoruz.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Biz Kürt halkı olarak bu paketin içinin boş olduğunu biliyoruz. Bu paketten çıkacak tek şey ‘kundır’dır’ (kabak)." dedi.

Siirt Belediyesi tarafından 'Demokratik çözüm için kültürler Botan doğasında buluşuyor' sloganıyla düzenlenen 4. Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali kapsamındaki konser, Siirt Üniversitesi karşısındaki alanda binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Kürtçe, Arapça, Lazca ve Türkçe şarkıların söylendiği konserden önce düzenlenen resepsiyonda konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, demokratik çözüm şiarıyla düzenledikleri doğayla buluşma festivalinin Kürt halkına barış getirmesi dileğinde bulundu. Sadak, “Artık şiddeti devre dışı bırakarak Kürtlerin, Arapların, Türklerin ve başka halkların kendi diliyle, kültürüyle, rengiyle yaşaması gerekir. Umarım bu üç dilli yapılan festival barışın dili olur.” diye konuştu. Sadak, Siirt şehrinin üç dili bir arada yaşan bir kültürler mozaiği olduğunu ve önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Selim Sadak, Başbakan'ın her konuşmasında tek dile vurgu yaptığını, ancak bugün Siirt’te 4 dilde şarkılar söylendiğini, bunun bir zenginlik olduğunu, herkesin kendi anadilinde başta eğitim olmak üzere her alanda özgürce kullanım yolunun açılması için gereken yasal düzenlemelerin hemen yapılmasının ülkenin demokratikleşmesi ve kalıcı barışın sağlanması açısından önemli olduğunu vurguladı. Sadak, geçtiğimiz hafta Siirt’te Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla toplanan yardımlara el konulmasına tepki gösterdi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise 4 aydır demokratikleşme paketini açıklaması beklenen Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan'ın her defasında ertelediğini, çünkü bu paketin boş olduğunu kendisinin de bildiği için ertelediğini söyledi. Kışanak “Biz Kürt halkı olarak bu paketin içinin boş olduğunu biliyoruz. Bu paketten çıkacak tek şey ‘kundır’dır’ (kabak)." dedi.
Kanın gözyaşının olmadığı bir ülke ve gelecek istediklerini ifade eden Kışanak, Kürt halkının AK Parti hükümetinden bir şey beklemediğini ve bu kazanılan hakların Kürt halkının verdiği mücadele sonucunda elde edildiğini belirtti. Kışanak, şöyle devam etti: "Bizim kimseye minnetimiz yok, biz Kürt halkı olarak kimseden bir şey beklemedik ve bundan sonra da beklemeyeceğiz. Biz kendi haklarımızı verdiğimiz mücadele ile alacağız.”

Kürt halkının her yerde mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Kışanak, Rojava'da El Kaide, El Nusra ve çetelerin her gün Rojava halkına saldırdığını belirtti. Kışanak, “Bu gün Hatay Valisi'ne bir genelge gelmiş. Genelgede Çeçenistan ve başka ülkelerden gelen çetecilerin otellerde ağırlanması ve onlara gerekli yardımın yapılması gerektiği belirtiliyordu. Bu zihniyet çetecilere silah verip Rojava halkının üzerine gönderiyor. Ama kendi halkına bir çuval un bile vermiyor.” iddiasında bulundu. Kürt halkının bütün alanlarda kendini örgütlemesi ve bu çetecileri aralarından defetmeleri gerektiğini belirten Kışanak, "İlk başta kadınlara sesleniyorum, her alanda kendi gücünüzü gösterin ve Rojava'daki halkımıza sahip çıkalım.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından konser Nevzat Turan (Çahhor), Argeş û Berfin, Koma Naweyebn Ro, Ferqin, Niyazi Koyuncu'nun verdiği müzik dinletisi ve konsere katılanların halay çekmesi ile sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri