Kış sıcak geçince mest satışları düştü

Kış aylarında ayakları sıcak tutması ve abdest almayı kolaylaştırması için giyilen hafif ve yumuşak ayakkabı olan mestin satışları kış aylarının sıcak geçmesi sebebiyle her geçen gün azalıyor.
Konya'da 25 yıldır mest üretimi yapan Bayram Karakaya, mest satışlarının azalmasını soğuk havaların geç gelmesine ve kış aylarının kısa sürmemesinden kaynaklandığını söyledi.
Havaların soğumaya başladığı Eylül ayından itibaren, işlerinde az da olsa hareketlilik olduğunu dile getiren Karakaya, "20 yıl önce 8. ve 9. aylarda havalar soğuk olurdu. Kar yağar, tipi olurdu. İşler iyiydi hareketliydi o zamanlar. Ancak bu sene ocak ayına girmemize rağmen halen kar yağmadı. Bu da işleri olumsuz etkiliyor" dedi.
Mest satışlarının, aralık ayının sonu, ocak ayının ortalarına doğru daha iyi olduğunu belirten Karakaya, "Bu dönem içerisinde, özellikle yaşı ilerlemiş olan vatandaşlar abdest alırken, fazla zorluk yaşamamak ve kendilerini soğuktan korumak için mest kullanmayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.
Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ne çok miktarda mest satışı yaptıklarını anlatan Karakaya, şunları söylüyor: "Türkiye'de üretilen mestlerin yaklaşık yüzde 20'si, Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere, şiddetli soğukların etkili olduğu yerlerde, ayakları soğuktan korunmak için giyiliyor. Soğuktan korunmak için kullanılan mestleri, keçi ve koyun derisinden üretiyoruz."
Karakaya, mest fiyatlarının 10 TL ile 25 TL arasında değiştiğini de söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri