Kış oyunları sonuç bildirgesi açıklandı

Atatürk Üniversitesi tarafından Kültür ve Gösteri Merkezi'nde 24-27 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen '2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları Korferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
Konferansta, üniversite sporlarının sağlık ve zindeliğe olan katkıları, üniversite sporları ve etik, üniversite sporlarının sürdürülebilir ekonomik gelişime ve çevresel sorunlara katkısı ve kış sporlarında eğitim ve antrenman üzerine konuşmalar yapıldığı belirtildi.
AÜ'nün önemli bir konferansa başarılı bir ev sahipliği yaptığı ifade edilen bildirgede, konferansta ileriye dönük birçok alanda bilimsel tartışmalar yapıldığı ve çeşitli vizyonlar ortaya konulduğu kaydedildi.Bu etkinlikle birlikte spor, sağlık, sosyo-ekonomik ve politik alanlarda oluşturulan dinamizmin geciktirilmeden uygulamaya konulması gerektiği vurgulanarak, uygun stratejilerin zamanında geliştirilmemesi halinde Erzurum'a yapılan yatırımların Erzurum, bölge ve Türkiye'ye geriye dönüşümünün de riske girmesinin muhtemel olduğu dile getirildi. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları çerçevesinde çok sayıda spor alanı oluşturulup, cihaz ve donanım yatırımı yapıldığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri