Kırtasiyeciler rahat nefes aldı

Yüz yüze eğitim kararının ardından, iki yıldır iş yapamaz halde olan kırtasiyecilerde yoğunluk arttı. Yapılan alışverişle birlikte sektörde de bir canlılık başladı. Kırtasiyeciler, durumdan memnun olduklarını dile getirdi

6 Eylül Pazartesi günü okullar açılıyor. Öğrenci ve veliler uzun süre sonra yapılacak olan yüz yüze eğitim için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu sebeple, kırtasiyecilerde bir yoğunluk oluşuyor. 2 yıllık süreç içinde ciddi zarara uğrayan kırtasiyeciler, alışverişin başlamasıyla beraber, rahat bir nefes aldı. Velilere ve öğrencilere çağrıda bulunan kırtasiyeciler, “Defter, kitap, kalem ve diğer eğitim ürünleri kırtasiyecilerden alınır, siz de öyle yapın” dedi.

KAN KAYBI YAŞIYORDUK, GELECEĞE OLAN UMUDUMUZ ARTTI

Okulların açılma kararını dört gözle beklediklerini, işlerindeki yoğunluğun arttığını söyleyen Mavigül Kitap Kırtasiye İşletme Sahibi Ahmet Gül, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açılmasını dört gözle bekliyorduk. Karar alındı. Biz de hazırlıklarımızı yaptık. Satışa başladık. Durumdan memnunuz” dedi. Yaşanan pandemi süreciyle birlikte kırtasiye sektörünün ciddi bir kan kaybına uğradığını belirten Gül, “2 yıl, çoğu sektör için çok zorlu geçti. Biz de zorluklar yaşadık. Okulların açılma kararını bekliyorduk. Pazartesi günü nasipse okullar açılıyor. Esnaf olarak böyle bir kararın alınması bizleri mutlu etti. Geleceğe dair umudumuz arttı” şeklinde konuştu.

FİYATLAR YÜZDE 30 ZAMLANDI

Gül, daha sonra şunları kaydetti: “Özellikle okula yeni başlayacak çocukların kırtasiye ihtiyaçları fazla. Bu sebeple veliler alışverişlere başladı. Defter çeşitleri ile boyama malzemeleri en çok sattığımız ürünler. Fiyat konusunda ise geçen yıla oranla yüzde 30 oranında bir fiyat artışından bahsedilebiliriz. Fakat kırtasiye ürünlerindeki artış diğer sektörlerdeki artışlara göre çok çok az. İnsanların kırtasiye ürünlerini kırtasiyecilerden almalarının daha doğru olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bazı büyük marketler de ürün satıyor. Zaten yaşadığımız sıkıntı ortada. Vatandaşımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Önceliklerinin kırtasiyeciler olmasını istiyoruz.”

KALİTE MUTLAKA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Kırtasiye ürünü alırken dikkat edilmesi gereken hususları da sıralayan Mavigül Kitap Kırtasiye İşletme Sahibi Ahmet Gül, “Bugün birçok yerde kırtasiye ürünleri bulabilmek mümkün ama sağlıklı ve kaliteli ürünler yalnızca kırtasiyecilerde bulunuyor. Kalite mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Tekstilden ayakkabıya, çantaya, oyuncağa her türlü üründe olduğu gibi kırtasiye ürünlerinde de solvent, kurşun gibi sağlığa son derece zararlı kimyasallar olabilir. Bu testlerin ürünlere uygulanması ve testlerden geçmesi gerekir. Bunu sağlayan yerlerden, güvenilebilir, alışveriş noktalarında alışveriş yapmalarını öneririm” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri