Kırtasiyeciler K Tabelası İle Diğer Sektörler Karşısında Ayakta Duracak

Tüm Kırtasiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Sözcüsü ve eğitmen Salih Karabulut, kırtasiyecilere yönelik hazırlanan K tabelası hakkında açıklamalarda bulundu. Tüm Kırtasiyeciler Derneği olarak kırtasiye sektöründe ‘K tabelalı kırtasiyecilik’...

Tüm Kırtasiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Sözcüsü ve eğitmen Salih Karabulut, kırtasiyecilere yönelik hazırlanan K tabelası hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği olarak kırtasiye sektöründe ‘K tabelalı kırtasiyecilik’ projesini başlattıklarını anlatan Salih Karabulut, “Üzerinde 4 yıldır çalışıyoruz. K tabelalı proje şu; kırtasiyecilerin kendisine farkındalığı artırmak ve ne iş yaptığının bilincine vardırarak nihai tüketiciye kendini ve ürünlerini iyi göstermek. Çünkü satılan ürünler geleceğimizin büyükleri olan küçüklere veriliyor. Dolayısı ile sağlık bizim için çok önemli. Sağlıklı ürünleri doğru yerde ve doğru koşullarda vermemiz gerekiyor nihai tüketiciye. Dolayısıyla biz bunların normlarını oluşturuyoruz.” dedi.

K tabelası ile ilgili bilgilendirmeden sonra bir sürecin başladığını anlatan Karabulut, “Bu süreç sonrasında bir sertifika sahibi oluyor. Bu sertifika ise uluslararası SGS firmasından denetlenerek hak edilmiş oluyor. Bunun sonunda da K tabelasını takmış olacak. Bu K tabelasını takan firmalar ise etik kırtasiye kurallarına uyacağını taahhüt etmiş firmalar. Dolayısı ile de artık günümüz dünyasında kendi kendini denetleyen bir sektör olma hedefimiz var.” şeklinde anlattı.

PRJOENİN YARISI KOSGEB TARAFINDAN KARŞILANACAK

Yarısı KOSGEB desteği ile karşılanan projenin şu anda bir bağlayıcılığının olmadığının aktaran Karabulut, şöyle devam etti: “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türkiye’de belli bir sayıya ulaştığımızda artık bizim bu normlarımıza göre kırtasiyecilik yapılacağını tasdik edecek. Aslında kanunda var olan ama aktif olamamış bir sürü maddenin hayata geçmesini istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de kırtasiyecilik bilgi birikimi gerektiren bir üründür, bu bilgi birikimi gerektiren ürünleri bilenlerin satmasını istiyoruz.”

Bilgilendirme toplantısını 8 ilde yaptıklarını bildiren Karabulut, “Kırtasiyecilerden de 2016’da da 4 bini geçmeyi hedefliyoruz. Şu anda başvurumuzu 500’ler civarında.” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Üniversitesi ile ortaklaşa ‘Eğitimli Kırtasiyeci Projesini’ başlattıklarını anlatan Salih Karabulut, şunları söyledi: “Kırtasiyeciler K tabelası alabilmek için orada bir eğitim alacak. Eğitimden de geçer not almaları gerekiyor. Fazla külfete düşmeden hijyenik, güvenli ve sağlık koşullarına uygun şekilde mekanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu kriterleri de uluslararası bağımsız bir firma denetliyor.”

TÜRKİYE’DE 12 BİN CİVARINDA KIRTASİYECİ VAR

K tabelasının kırtasiyecilere en büyük artısının ise halkın güvenle alışveriş yapmasına katkı sağlaması olacağını bildiren Salih Karabulut, “Türkiye’de şu anda yaklaşık 12 bin civarında kırtasiyeci var. Kırtasiyecilerin yaşadığı en büyük sorun kendilerinin farkında değiller, ne iş yaptıklarının farkında değiller, kendilerini bakkallar gibi görüyorlar. Halbuki hiçbir alakaları yok, eczacılarla aynı görseler sorun bitecek.” dedi.

Kırtasiyecilerin kendi ürün skalasını oluşturarak bakkal ve marketlerden ayrılabileceğini kaydeden Salih Karabulut, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz herkesin dahil olmaya çalıştığı bir sektörüz. Biz onun için bunun farkındalığını oluşturarak nihai tüketicinin buralardan alışveriş yapmasının ne gibi avantajlar getireceğini tüketiciye de anlatacağız, bilinci artıracağız. Yeni hazırlanan perakende yasası da tam bizim projemize uygun. Yani hangi işi yapıyorsan bir normun olsun. Şu anda zaten biz projemizi Avrupa Birliği’ne hazırlıyoruz. Tek bir amacımız var orada da tanımlansın, orada da destek alsın ve biz bu insanlara bir ücret almadan hizmet verebilelim.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri