Kırmızı karta siyah kart

2. kümede mücadele eden Doğanbeyin futbolcusu, kendisine kırmızı kart gösteren hakeme siyah kart çıkardı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde oynanan Amatör Küme futbol maçında bir oyuncu, kendisine kırmızı kart gösteren hakeme siyah kartla karşılık verdi. Konya 2. Amatör Küme B Grubu’nda, Beyşehir Suğla Sahası’nda, Durak Ömer Akkanat YİBO ile Doğanbey Belediyespor arasında oynanan karşılaşma, 15 dakika sürdü. Bir önceki maçta 10 futbolcusu idari tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen Doğanbey Belediyespor, sahaya 9 kişi çıktı. Hulusi Akırşan, Kamil Karakut ve Evren Özkul hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın 4. dakikasında Durak Ömer Akkanat YİBO, Mücahit’in attığı golle 1-0 öne geçti. Gol sonrası başlama vuruşunun ardından, kurallara aykırı şekilde topu elinde sektirerek rakip kaleye doğru yönelen ve eliyle gol atan Doğanbey Belediyesporlu futbolcu Ahmet Cirik, sarı kart gördü. Cirik, daha sonra kendi kalesine de bilerek gol atarak skorun 2-0’a gelmesine neden oldu.
Maçtaki tutumunu sürdüren Cirik’i hakem, ikinci sarı kartla oyun dışı bıraktı. Bunun üzerine Doğanbey Belediyesporlu futbolcu, üzerinden çıkardığı çikolata ve sakızlardan çıkan paraları hakemin üzerine savurdu. Doğanbey Belediyesporlu Hüseyin Yapıcı da topu sürekli olarak elle oynayıp dışarı atınca hakem tarafından önce sarı, ardından kırmızı kartla cezalandırıldı. Yapıcı, kendisine gösterilen kırmızı karta tozluğundan çıkardığı siyah renkli bir kartla karşılık verdi.
Kırmızı kart gösterdiği oyuncunun kendisine siyah kart göstermesi karşısında hakem Hulusi Akırşan, şaşkınlık yaşarken, Yapıcı, daha sonra sahayı terk etti. Mücadeleye 7 kişi olarak devam etmek zorunda kalan Doğanbey Belediyespor’da 15. dakikada Mustafa Güral sakatlandı ve sağlık görevlileri tarafından saha kenarına taşındı. Rakip oyuncuların sahadaki Doğanbey Belediyesporlu futbolcu sayısının 6 olduğunu ve kurallar gereği bu şekilde mücadelenin devam edemeyeceğini hatırlatması üzerine, saha kenarına gelen hakem Tuna Ayran, sakatlanan oyuncuya maça devam edip edemeyeceğini sordu. Futbolcudan devam edemeyeceği yanıtını alan Akırşan, Durak Ömer Akkanat YİBO’nun 2-0 önde olduğu karşılaşmayı tatil etti.
HAKEMLERDEN ÇOK CANIMIZ YANDI
Öte yandan, Doğanbey Belediyespor Antrenörü İsmail Tumay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Hakemlerden çok canımız yandı" dedi. Hakemlerin takımına gösterdiği tutum nedeniyle böyle bir yol izleyerek kendilerini protesto ettiklerini belirten Tumay, "Pazar günü oynanan Negra maçındaki hakemlerin tutumundan dolayı böyle bir yol izledik. Hakemleri protesto ediyoruz. Sezon boyu 7 aydır antrenman yapıyor bu çocuklar. Eksi 20 derecede, gecenin karanlığında, çamurda, yağmurda, karda antrenman yapıyor. Bu insanların emeğini kim koruyacak, sesini kim duyuracak? Biz bunun için bu protestoyu yaptık. Bütün futbol takımlarının adına yaptık. Kabul etmeyenler de olabilir ama bu bir gerçek. Herkes görüyor, futbol oynayan bütün çocuklar bunu biliyor" dedi.
Takımı için ikincilik umutlarının olduğu bir önceki lig maçında yaşanan sıkıntı hakkında da bilgi veren Tumay, şöyle devam etti. "Sezon başından bu yana gerçekten hakemlerden çok canımız yandı, geçen hafta Ladik deplasmanında adeta dayak yedik, sporcularımın hala ayaklarında krampon izleri duruyor, sarı kart dahi yemedi rakip oyuncular. Bundan önceki maçta Mobilyacılar Sitespor maçında, bugünkü hakem bariz elle atılan golü verdi. Yani inanılmaz şeyler oluyor. Bizim maç kazanabilmemiz ve şampiyon olabilmek için illa merkez takımı mı olmamız gerekiyor. 7-8 aydır antrenmanı biz boşuna mı yapıyoruz. 10 tane oyuncum disiplin kurulunda, ne suçu var bu çocukların, çocukları bu hale kim getirdi ?" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri