Kırmızı ete bir zam daha geldi! İşte yeni fiyat

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak et fiyatlarına bir zam daha yansıtıldı.

Ekonomik kriz en çok dar gelirli vatandaşı etkiliyor. Et fiyatlarına gelen zamlardan dolayı toplumun büyük bir kesimi et yiyemiyor. Son olarak et ürünlerine bir zam daha geldiği açıklandı. Ülke genelinde artan enflasyon zamları kırmızı et sektörünü vurmaya devam ediyor. Hafta başında gelen zamlar fiyat listelerine yansımaya devam ediyor.

ET FİYATLARINA BİR ZAM DAHA GELDİ

Kuzu karkas ete gelen zamlarla kalitesine göre ortalama fiyatın 245 lira ile 259 liraya yükseldiğini kaydeden İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, eylül ayının başında serbest piyasada kuzu karkas etin kilogram fiyatının 215 lira ile 225 lira arasında yer aldığını bildirmişti. Ancak fiyatlar bazı kasaplarda daha çok arttı. İstanbul'un bazı semtlerinde fahiş fiyatlar uygulanmaya başladı. Kuzu karkas İstanbul içi fiyatı 290 TL 'ye çıktı. Eğer böyle giderse kırmızı et fiyatlarındaki enflasyon zammı serbest piyasadaki fiyatları çifte katlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri