Kırlangıç Oltaya Geldi

Bandırmalı balıkçıların oltasına 3 kiloluk kırlangıç geldi. Kırlangıç balığı ilginç yapısı ve kanatlarıyla dikkat çekti. Balıkçılar, kırlangıç balığına genellikle restoranların alıcı olduğunu söylediler.Kırlangıç balığının...

Bandırmalı balıkçıların oltasına 3 kiloluk kırlangıç geldi. Kırlangıç balığı ilginç yapısı ve kanatlarıyla dikkat çekti. Balıkçılar, kırlangıç balığına genellikle restoranların alıcı olduğunu söylediler.

Kırlangıç balığının Marmara, Akdeniz ve Ege denizinde buluna,n fazla göç etmeyen yerli bir balık olduğunu söyleyen balıkçı Haşim Özyıldırım, bu balığa Karadeniz’de de kısmen rastlandığını belirtti. Özyıldırım, kırlangıç balığı hakkında da kısa bilgi vererek şunları söyledi: “Ilık denizlerin sahil yakınlarında 5-300 metre derinliklerin diplerinde çiftler halinde yaşar. Küçüklerine derviş balığı da denir. Ortalama 25-30 santimetre olur. 80 santimetre ve 6-8 kg olanlarına rastlanır. 15-20 yıl yaşayabilir. 3 yaşında olgunlaşıp sahillerden uzakta üremelerini yapar. Küçük kabuklular, yumuşakçalar, deniz bitkileri ve böceklerle beslenir. Etinin lezzet ve yararı, her mevsimde bulunmasıyla ekonomik değeri yüksektir. Diğer Akdeniz ve Avrupa ülkelerinde de tüketicilerin sevdiği ve bol tükettiği bir balıktır.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri