Kırkpınar Başpehlivanı Yeşil oldu

649. Kırkpınar Yağlı güreşlerinde Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Finalde Ali Gürbüz ile karşılaşan Mehmet Yeşil Yeşil 1 saat 35 dakika süren müsabakanın uzatma dakikalarında aldığı altın puanla 2010 Türkiye Başpehlivanı oldu.
Yeşil'e ödülü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından verildi. Yeşil'e ödül olarak Edirne belediyesi tarafından 20 bin TL, Spor Bakanlığından Cumhuriyet altını, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından otomobil ve çeşitli kurumlar tarafından Cumhuriyet altını verildi. Kırkpınar'da birinci Mehmet Yeşil Yeşil olurken ikinci Ali Gürbüz, üçüncüler Serhat Gökmen ve Sermest Bulut oldu.

YEŞİL: ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM’

649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde rakibi Ali Gürbüz’ü yenerek yeniden başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil, “Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum” dedi. Başpehlivan olmasının ardından açıklama yapan Yeşil, mutluluğunun anlatılamayacak kadar büyük olduğunu belirterek, “Başarılarım artarak devam edecek. Çok mutluyum, başarımda emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. Başpehlivanlığın ikinci kez kendisine nasip olmasından dolayı şükrettiğini ifade eden Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeklerimin karşılığını aldım. Arkadaşlarımı tebrik ederim, hepsi cengaver gibi savaştılar. Nasip banaymış. Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Başarı anlatılmaz yaşanır.”

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Kırkpınar’da sadece spor yok, dostluk var, kardeşlik var, eğitim var böyle bir organizasyona katıldığım için çok mutluyum” dedi. Bakan Özak, Er Meydanında, yaptığı açıklamada, 649. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek amacıyla Edirne’ye geldiğini belirtti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tanıtımını uluslararası alanda yapmak gerektiğini anlatan Özak, şöyle devam etti: “Kırkpınar’da sadece spor yok, dostluk var, kardeşlik var, eğitim var, böyle bir organizasyona katıldığım için çok mutluyum. Bu Osmanlı’dan bize kalan bir miras. Bu mirası, bu geleneği çok güzel bir şekilde devam ettiriyoruz. Artık Edirne denince Kırkpınar akla geliyor. Edirne, Osmanlı İmparatorluğuna uzun bir dönem başkentlik yapmış bir şehir. Tarih, kültür ve sanat şehri. Gördüğümüz kadarıyla yağlı güreşlere çok büyük bir ilgi var. 

Türkiye’nin her tarafından güreşleri insanlar izlemeye geliyor. Yöresel ve ulusal anlamda çok iyi. Uluslararası alanda biraz tartışılabilir. Kırkpınar’ı uluslararası alanda da tanıtmamız gerekiyor. Eylül ayında Kırkpınar Japonya’da tanıtılacak. Bu sporu uluslararası alanda tanıtmak gerekiyor. Er meydanında yalnızca spor yok eğitim var, dostluk var, arkadaşlık var. O bakımdan ben Kırkpınar’ı son derece önemsiyorum. İlk defa böyle bir organizasyona katıldığım için çok mutluyum.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri