Kırıkkale’ye Baro Evi Açılacak

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Genel Meclis’inin desteği ile Kırıkkale’ye baro evi yapılacağını açıkladı. Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz İl Genel Meclisi ve İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay’ın baroya...

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Genel Meclis’inin desteği ile Kırıkkale’ye baro evi yapılacağını açıkladı. Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz İl Genel Meclisi ve İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay’ın baroya destek verdiğini söyledi.

Kırıkkale’nin en büyük sıkıntısının sosyal alan eksikliği olduğunu ifade eden Baro Başkanı Yılmaz, "Arazi arayışı içindeyiz. Atalay, bize yardımcı oluyor ve yerimizi belirlenince kendisini davet edeceğiz. Adliye binamız küçük ve çalışmalarımız burada sıkıntı oluyor. Biz eğitimleri kuracağımız evde yapacağız." dedi. İnsanlara baro olarak yılda 4 binin üzerinde avukat verdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Avukat arkadaşlarımız çalışmalarını orada yapacak. Adliyemiz küçük ve çalışmak biraz sıkıntılı oluyor. Üniversite öğretim görevlilerini, üst düzey bürokrasiyi, makine kimya mühendislerini, avukatlarımızı savcı ve hakimlerimizi bir araya getirecek sosyal kompleks yapacağız." diye konuştu.

Vatandaşlara kadın ve çocuk hakları konusunda eğitimleri olduğunu belirten Yılmaz, "Biz kadın ve çocuk eğitimleri alanında dershane açacağız. Kırıkkale’de bu konuyla ilgili olanları aylık ve haftalık olarak bilgilendireceğiz. Çocuklarımız haklarını bilen ruh ve beden sağlıkları iyi insanlar yetiştirirsek toplumumuz o şekilde gelişecek. Eğitimlerimizi sürekli hale getirerek ilimizde verimli bir baro olacak." şeklinde konuştu.

"Baro’nun amacı topluma faydalı olmaktır" diyen Av. Yılmaz, "Yer problemi ciddi bir problem. En kısa sürede yer tahsisinde bulunacağız. Bu konuda Barolar Birliği ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kaynağımızı Barolar Birliğinden sağlayacağız ve ilimize en kısa sürede Baro Evi’ni açacağız." dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay ise "Kanunların verdiği yetkilerde biz elimizden gelen yapıyoruz. Kırıkkale’de her zaman en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Birkaç yer var ve buralar üzerinde çalışmaları devam ediyor. Burada sadece baro değil her kesim bu yapılacak salonlardan yararlanacak." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri