Kırıkkale’den Çin'e Demir İhracatı Yapılıyor

Kırıkkale’nin Keskin ilçesi Gülkonak köyü yolu üzerinde bulunan maden ocağından Çin’e demir ihraç edilmeye başlandı.

Kırıkkale’nin Keskin ilçesi Gülkonak köyü yolu üzerinde bulunan maden ocağından Çin’e demir ihraç edilmeye başlandı.

    Madeni ziyarete eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ihracatın şehir için güzel bir çalışma olduğunu belirterek, “Kırıkkale’de özellikle Keskin yöresinin maden yönünden zengin olduğunu biliyoruz.” dedi.

    Vali Kolat, Keskin-Gülkonak yolunda incelemelerde bulunduktan sonra özel bir şirket tarafından işletilen Meşet tepesi mevkiindeki demir madeni ocağında incelemelerde bulundu. Şirket yetkilileri tarafından verilen bilgide; madenin bulunduğu mevkilerde 1,5 milyar ton demir rezervinin olduğunun tahmin edildiği, Maden Teknik Arama tarafından Keskin yöresinde maden aramalarının son yıllarda arttığı kaydedildi.

    Çıkarılan madenlerin işlem gördüğü tesisleri gezen Vali Kolat, burada yaptığı açıklamada, çıkarılan madenin Çin'e ihraç edildiğini belirterek, bu madenin işlenmesiyle birçok değişik madenlerin elde edildiği ifade etti. Kolat, şunları söyledi: "Kırıkkale özellikle, Keskin yöresinin maden yönünden zengin olduğunu biliyoruz. Şu anda ziyaret ettiğimiz maden alanı bunlardan biri. Son dönemlerde Maden Teknik Arama'nın bu konuyla ilgili çalışmaları var. Rezervleri tespitten ziyade bunların işletilmesi önemli. Sivas'ta madencilik konusunda önemli işletmeler var. Tabii orada tespit edilen rezervler buraya göre daha fazla. Keskin'in yeraltındaki bu değerleri bulunup ekonomik olarak değerlendirilebilir." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri