Kırıkkale'de Muharrem İftarı

Kırıkkale'de Hasandede Anıtlar Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar yemeği düzenlendi. İftar programı, okunan ilahiler ve kasidelerin ardından son buldu.İl Müftülüğü ve Türkiye Anıtlar Derneği Hasan Dede Şubesi'nin ortaklaşa...

Kırıkkale'de Hasandede Anıtlar Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar yemeği düzenlendi. İftar programı, okunan ilahiler ve kasidelerin ardından son buldu.

İl Müftülüğü ve Türkiye Anıtlar Derneği Hasan Dede Şubesi'nin ortaklaşa Hasandede Cemevi'nde düzenlediği Muharrem iftarında konuşan Vali Ali Kolat, kurulan sofraya, Alevi, Sünni, Türk ve Kürt herkesin samimi duygularla katıldığını söyledi. Hz. Hüseyin'in şahadeti İslam tarihi boyunca ibret alınsın diye de hep konu edildiğini ve gündeme getirildiğini belirten Vali Kolat, “Maalesef bizler o ibreti almıyoruz ki İslam aleminin bugünkü durumunu görüyoruz. Nice Kerbelaları günümüzde yaşıyoruz. Bu çok büyük bir acı. Halbuki biz Hazreti Hüseyin'in, ehlibeytin düşüncelerini düşünsek, özümsesek, uysak ve onların yolundan gitsek muhtemelen bu acıları yaşamayacağız. En son Müslümanların bir birini kırması gerekirken ama görüyoruz ki Müslümanlar bir birlerini boğma noktasına gelmiştir. Bu durum hakikaten Müslümanlar açısından özellikle de bizim bölgemiz açısından büyük bir acıdır. İnşallah bu acılar biran evvel ortadan kalkar ve ehlibeytin yolunda, çizgisinde hareket edilerek İslam dininin ön gördüğü şekilde hareket edilerek birliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz devam eder ümidindeyim." dedi.

Muharrem ayının sadece hüzün ayı değil, üzerinde tefekkür edilen ve tahliller yapılabilen günlere çevrilmesi gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Bekir Gerek de "Müsülümanlar birbirine buğuz etmeyecek, birbirine kötülük yapmayacak, biribirini aldatmayacak. Bütün müslümanlar Kur'an'ın beyanıyla kardeştir, peygamberimizin ifadesiyle kardeştir. o zaman sevgiyi, kardeşliği daima öne çıkaracak bunu bozan kötü davranılardan uzak kalacak. Bizim belki bu tarihden çıakracağımız en büyük ibret, ders bu." diye konuştu.

Program, Dernek Başkanı Ekrem Demirhan ise birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, tutulan oruçların kabul olması dileklerinde bulundu.

Hasandede Cemevi'nde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri