Kırıkkale’de 2 Adet Kur’an Kursu Açıldı

Kırıkkale’de merkez İbrahim Halilullah Camii Kur’an Kursu ile merkez Yukarı Mahmutlar Köyü Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.     Kur’an hizmetinin verildiği yerlerin açılmasının millet açısından büyük bir...

Kırıkkale’de merkez İbrahim Halilullah Camii Kur’an Kursu ile merkez Yukarı Mahmutlar Köyü Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.

    Kur’an hizmetinin verildiği yerlerin açılmasının millet açısından büyük bir mutluluk ve sevinç kaynağı olduğunu belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, "İlimizde son 3 yıl içerisinde Kur’an kursu hizmetlerinde büyük bir atılım oldu. İlimiz genelinde toplam 84 Kur’an kursu bulunuyor." dedi.

    Gerek, “Müslümanlar olarak kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi öğrenmemiz, okumamız ve Allah’ın buyruklarını anlayarak hayatımıza tatbik etmemizden daha faziletli bir ibadet ve güzel bir davranış olamaz. Kur’an-ı Kerim Allah’tan gelen bir nur, kurtuluş yollarına götüren, karanlıklardan aydınlığa çıkaran yegâne hidayet kitabıdır. Sizler Kur’an öğrenmeyi talep ederek insanların en hayırlısı olmayı tercih ettiniz." diye konuştu.

    Bekir Gerek, konuşmasının sonunda Kur’an kurslarının yapımı ve hizmete açılmasında emeği geçen bütün hayır sahiplerine teşekkür etti.

    Açılışlara, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri