Kırıkkale Eğitimciler Derneği'nin Teog Masası İlgi Gördü

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER)’in TEOG için kurduğu masa büyük ilgi gördü. Yüzlerce öğrenci, yerleşmek için gönüllü öğretmenlerden destek aldı. Liseye giriş sınavının ardından öğrencilerin yerleşmek için ciddi rehberliğe...

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER)’in TEOG için kurduğu masa büyük ilgi gördü. Yüzlerce öğrenci, yerleşmek için gönüllü öğretmenlerden destek aldı.

Liseye giriş sınavının ardından öğrencilerin yerleşmek için ciddi rehberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten KEDER Başkanı Ramazan Gögüş, “Çünkü değişen sistemle birlikte birçok aday gidebileceği yerler konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Sistemin tamamen değişmesi sıralamaların açıklanmaması öğrenci ve velileri hayli düşündürüyor. Biz de dernek olarak veli ve öğrencilere yardım için üniversite yerleştirmesinde olduğu gibi liselere girişte de tercih masaları açtık. Özellikle özel dershanelerin kapatılma aşamasında olması nedeniyle yeterli tercih rehberliği alamayan adaylar ve velilerimizin kafalarındaki soruları sorup bilgi alabileceği mekanlar oluşturmaya çalıştık.” dedi.

Beş yıldır yapmış oldukları tercih rehberliği faaliyetini bu yılda devam ettirdiklerini açıklayan Gögüş, “Uzman rehber öğretmenler eşliğinde liselere giriş için doğru tercih konusunda tercih masalarında rehberlik yapmak için gerekli izinlerimizi ve hazırlıklarımızı tamamladık. Bu konuda bizlere destek olan Altunbilekler AVM müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Tercih konusunda yardıma ihtiyaç duyan tüm lise adaylarına masalarımızda rehberlik yaptık. Masalarımız 30 Temmuz-07 Ağustos tarihlerinde 11.30 – 17.00 arasında hizmet verdi.” diye konuştu.

Gögüş, “Dernek üyesi arkadaşlarımız yaz tatillerinden fedakarlık yaparak lise adaylarına tercihleri konusunda rehberlik yapmışlardır. Masalarımızda görev yapan dernek üyelerimize tercihlerde rehberlik yardımı alan bütün öğrenci ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri