Kırgızistan'daki yol kapatma eylemine olağanüstü hal

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkenin kuzeyindeki Issık Göl eyaletindeki Jeti-Oğuz İlçesinde olağanüstü hal ilan etti.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Atambayev'in, Jeti-Oğuz ilçesinde 10 gün süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin kararı onayladığı belirtildi.

Bölgedeki güvenliğin İçişleri Bakan Yardımcısı Baktıbek Cusubaliyev'in sorumluluğunda olması ve ülkedeki tüm silahlı ve güvenlik güçlerinin bölgede düzeni sağlaması için talimat verildi.

KABAR Haber Ajansı'nın haberine göre, polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmanın ardından bölgede durumun istikrarlı olduğu, göstericilerin Tamga köyü yakınlarında bir otelin önünde beklediği ifade edildi.

Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Milletvekili Çınabay Tursunbekov ise Issık Göl eyaletinde yaşanan olayları meclisteki tüm partilerin kınadığını bildirdi.

Kumtor altın madene giden yolu üç gündür kapalı tutarak, bölgedeki tüm yerleşim birimlerine sosyal hakların tanınmasını ve Centerra Gold şirketi ile yapılan özel anlaşmanın feshini talep eden yaklaşık 3 bin göstericiye polisin müdahalesinde 50'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri