Kırgızistan’a yardım kampanyasına davet

Türk Cumhuriyetleri Birliği Koordinasyon Merkezi, çatışmalar sonrası evsiz kalan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Kırgızistan'daki mağdurlar için yardım kampanyası başlattı.

Türk Cumhuriyetleri Birliği Koordinasyon Merkezi Yetkilisi Mustafa Yıldırım, Konya Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbeti’nde söz alarak Konyalı yardım severleri bu kampanyaya destek vermeye davet etti. Yıldırım, Kırgızistan’da 5 bin kişinin öldüğünü ve 750 bin nüfuslu bir şehrin boşaltıldığını belirterek “Hiçbir şeyleri kalmayan Kırgızistan’daki soydaş ve dindaşlarımız, Allah sizi inandırsın bir ayakkabıya bile muhtaçlar” dedi.
Yıldırım, İnsani Yardım Kampanyası hakkında da bilgi vererek toplanan yardımların Kızılay tarafından Kırgızistan’a ulaştırılacağını söyledi. Yıldırım, un ve şekerden battaniyeye, ayakkabıdan makarnaya, kuru baklagillerden çocuk mamasına varıncaya kadar orada yaşayan halkın yardıma muhtaç olduğunu belirterek “Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Spor Salonu’nun yardımları toplama merkezi olarak seçildiğini, ayni yardımların buraya teslim edilmesi gerektiğini” söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri