Kırgızistan-özbekistan Sınırında Gerginlik: 1 Özbek Askeri Ölü

Kırgızistan’ın güneyindeki Celalabad vilayetinde Kırgız-Özbek sınırında iki ülke askerleri arasında çıkan çatışmada, Özbekistanlı bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kırgızistan’ın güneyindeki Celalabad vilayetinde Kırgız-Özbek sınırında iki ülke askerleri arasında çıkan çatışmada, Özbekistanlı bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Çatışmada bir Özbek asker ise yaralandı. İki ülke arasında yeni bir gerilime neden olan çatışmanın, bugün sabah saat 10.30 dolayında yaşandığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırgızistan Sınır Koruma Birliği, olayın Özbek sınır koruma muhafızlarının Kırgızistan sınırını ihlal etmeleri üzerine yaşandığını ileri sürdü. Celelabad vilayetinin Aksı ilçesinin Ceti Sagara mevkiinde yaşanan çatışmanın , Kırgız sınır koruma muhafızlarının sınırı ihlal ettiği iddia edilen Özbek sınır koruma muhafızlarının uyarması üzerine önce sözlü sataşmaya, ardında sıcak çatışmaya dönüştüğü belirtildi.

Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Tokon Mamıtov, konuyla ilgili henüz Özbek tarafıyla bir temasın kurulamadığını ve Özbekistan tarafından herhangi bir açıklamanın da yapılmadığını söyledi.
Çatışmada ölen ve yaralan Özbek askerinin daha sonra olay mahalline gelen diğer Özbek sınır koruma askerleri tarafın çatışma bölgesinden alınarak götürüldüğü aktarıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri