Kirby: Kobani’yi Önemli Kılan Işid’in Orayı İstemesi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kobani’yi önemli kılanın IŞİD’in orayı istemesi olduğunu kaydetti.Savunma Bakanı Sözcüsü John Kirby ile Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ile ortaklaşa basın toplantısı düzenledi....

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kobani’yi önemli kılanın IŞİD’in orayı istemesi olduğunu kaydetti.

Savunma Bakanı Sözcüsü John Kirby ile Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ile ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. ABD Dışişleri Bakanlığı’dan gerçekleşen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan John Kirby, uzun zamandan bu yana Kobani’ye odaklanmış olmalarının sebebini IŞİD’in şehri ele geçirme isteğine bağladı.

Uzun zamandan beri Kobani’ye odaklandıklarını ve hava harekatı yapıklarını belirten Kirby, “Kobani’yi önemli yapan IŞİD’in orayı istemesi. Daha fazla istemeleri, daha fazla kuvvet ve kaynağa başvurmaları, daha fazla vurulacak hedefin mevcudiyetini sağlıyor.” şeklinde konuştu.

ABD’nin IŞİD stratejisinde herhangi bir değişikliğin olmadığını vurgu yapan Kirby, “Ne Kobani ne de herhangi bir şehir hususunda bildiğim kadarıyla stratejik bir değişiklik yok en azından askeri perspektif açısından.” dedi. Kobani’nin hala düşebileceğini ifade eden Kirby, “Tek başına hava gücünün herhangi bir şehri kurtarmaya yetmeyeceği gerçeği konusunda dürüst olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun güvenli bölge kurulabilecek şehirlerin ismini vermesine yönelik düşünceleri de sorulan Kirby, Türkiye ile tampon bölge konusunu konuşmaya devam edeceklerini ve bu konuda şuanda aktif askeri bir planlarının olmadığını söylemekle yetindi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri