‘Kıratın süvarisi Hüsamettin Cindoruk’

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kongreden sonra Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine seçilen Durmuş Alagöz, daha önceki genel başkanlar Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve Süleyman Soyluyu eleştirirken, Süleyman Demirel ile yeni Genel Başkan Hüsam
GİK Üyesi seçilmesinin ardından partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Durmuş Alagöz, 1993 yılından beri siyasetten uzaklaştırıldıklarını, Cindoruk’un genel başkan olmasıyla DP’nin siyasete adeta yeniden döndüğünü belirtti. DP’nin büyük bir parti olduğunu ve davasının da büyük olduğunu vurgulayan Durmuş Alagöz, önceki genel başkanları kast ederek, “Bu davayı küçültmeye, bu davayı, bu misyonu yok etmeye kimsenin ne gücü ne de hakkı vardır. Bunu ihtilaller yok edemedi. İhtilallerin yok edemediği bu davayı ufak tefek, zayıf insanların yok etmesi söz konusu değildir” değerlendirmesinde bulundu.
Genel Başkanlığa seçilen Hüsamettin Cindoruk’u ‘kırat’ın süvarisi olarak nitelendiren Alagöz, “Cindoruk kimseye bağlı değildir. Atın süvarisi, Demokrat Parti’nin, Adalet Partisi’nin, Doğru Yol Partisi’nin misyonunu özümsemiş Cindoruk’tur” dedi.
Durmuş Alagöz, DP ile Anavatan Partisi’nin birleşmesine yönelik de, bu amaçla bir komisyon oluşturulduğunu, Anavatan Partisi’nin menkul ve gayrimenkullerinin Özal Vakfı’na devredilebileceğini, birleşmedeki tek amacın merkez sağda birliği sağlamak olduğunu söyledi.
Bir gazetecinin ‘Cindoruk 5 ay sonra görevi genç birine bırakacak mı?’ sorusuna Durmuş Alagöz, şöyle cevap verdi: “Eylülde tüzük toplantısı var. Üye kayıtları da yenilenecek. Hüsamettin Cindoruk’un görevi devretme durumu yok.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri