Kıran: Özgener ve ekibi gereğini yapmalı

Futbol Federasyonunun eski yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran, A Milli Futbol Takımının 2010 Dünya Kupasına katılma şansını yitirmesi ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terimin görevini bırakacağı açıklamaları nedeniyle, mevcut federasyon yönetimine t

Kendisine ait internet sitesine, “Faturaları başkasına ödetmeyin” başlığıyla bir açıklama koyan Tahir Kıran, “Tarifi olmayan bir üzüntü içindeyim. Futbola gönlünü vermiş ülkenin insanları olarak, kesinlikle bu başarısızlığı hak etmiyoruz. Dünyanın en güçlü futbol ekonomileri arasında ilk 10 içine girmiş olduğumuz bu dönemde, kimsenin bize Dünya Kupası’na katılamamanın ezikliğini yaşatma lüksü yok” ifadelerini kullandı.  Mevcut durumun sorumlularının çıkıp hesap vermesi gerektiğini savunan Kıran, “Ancak bu işte sorumlu ne bugüne kadar bize sayısız zaferler kazandıran teknik direktör Fatih Terim, ne de sahada canlarını dişlerine takarak, ellerinden geleni yapmaya çalışan futbolcular. Sorumlu bu işin başındakiler” diye görüş belirtti. Haluk Ulusoy başkanlığında yönetime geldikleri dönemde, A Milli Takım’da durumun yine bugünkü gibi içler acısı olduğunu savunan Tahir Kıran, 2006 Dünya Kupası eleme grubundan çıkılamaması ve İsviçre maçında yaşanılan olaylar nedeniyle zor durumlarda kalındığını, ancak federasyon yönetiminin ülke prestijini kurtararak en az cezayla durumu kurtardığını söyledi.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLUR, DÜNYA KUPASI’NA KATILIRDIK
Kendi dönemlerinde yaptıkları çalışmalarla, A Milli Takım’ın 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılması için uygun zemini oluşturduklarını kaydeden Kıran, şunları kaydetti: “Ancak bu başarının meyvelerini bize yedirmek istemeyenler, hakkımızı gaspettiler ve bizim bıraktığımız mirası cömertçe harcayarak ülkemize Avrupa Şampiyonası’nda ancak yarı final oynatabildiler. Bu büyük miras Avrupa Şampiyonası ile birlikte adeta tüketildi. Kesinlikle iddia ediyorum, biz yönetimde olsaydık, bu takım Avrupa şampiyonu olur ve 2010 Dünya Kupası’na katılırdı. Buna adım kadar eminim.”
YANDAŞLARINA MESAJ VERMİŞLERDİ
Tahir Kıran, açıklamasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Ortaya çıkan başarısızlık sonrası istikrar edebiyatı yapan mevcut TFF yönetimi, Şubat 2008’de yapılan genel kurulda daha henüz göreve gelmeden, kulislerde ‘dini bütün bir kardeşimizi milli takımın başına getireceğiz’ diye söz vererek, yandaşlarına mesaj vermişlerdi. Bugün bu sözü yerine getirebilmek için fırsat yakalamış durumdalar ve büyük bir ihtimalle de bunu gerçekleştirecekler. Bir çoğunuzun bildiği ve tahmin ettiği bu ismin kim olduğunu da ilerleyen zamanlarda siz futbolseverlerle paylaşacağım. Başarısı ortada olan ve görev süresi devam eden bir yönetimi, Ali Cengiz oyunlarıyla, al tekke ver külah alaşağı edenlerin, şimdi nedense pek sesi çıkmıyor. Zamanında Sayın Levent Bıçakçı’nın onuruyla çıkıp istifa ettiği gibi, şimdi de Sayın Mahmut Özgener’in ve ekibinin vakit geçmeden gereğini yapması gerekiyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri