'Kiralık İşçilik'e karşı imza kampanyası

Türk-İş Konya İl Temsilciliği 'Kiralık İşçilik' ile ilgili yasanın olumsuzluklarını topluma anlatmak ve tepki göstermek adına önce basın açıklaması yaptı, ardından imza kampanyası başlattı.

Basın açıklaması Gedavet Parkı'nda gerçekleştirildi. Basın açıklamasını grup adına Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak yaptı. Tamak, "Kiralık İşçilik ve çalışma diye bir  yasa şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde. Türk-İş olarak yaklaşık bir aydır televizyon kanallarında bu uygulamanın ortaya çıkaracağı sorunları dile getiriyoruz. Maalesef bugüne kadar aldığımız netice pek iç açıcı değiL.

Şunu ifade etmeliyim ki, bu yasayla işçiye ayrım yasalaşacak, işveren istediği gibi çalışma imkanı bulacak. Bu yasa yürürlüğe girerse işçiler taşeronları arar hale gelecek" dedi.

81 ilde imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Tamak, "İşçiyi, esnafı ve çiftçiyi, Türk halkını imza atmaları için buraya davet ediyoruz. Sokak sokak, ev ev, kasaba kasaba dolaşarak bu yasanın zararlarını anlatacağız. Çalışma hayatınııi bir diğer önemli sorunu kıdem tazminatı konusu. Son üç yıldır ülke gündemine kıdem tazminatı konusu getiriliyor. Türk-İş'in 22'nci Genel Kurulu'nda aldığı bir karar var. Kıdem tazminatı 29 gün 23 saat dahi olsa biz bu işin altına imza atmayız; bu işi konuşmayız. Bu iş kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

"Bu iş genel grev sebebimizdir İşyerlerindeki sendikal özgürlüğü sağlayın. Tarafsız, adaletli, merhametli olun. İnsanlar istediği partiye oy veriyor, istediği takımı tutuyor. İşçiler de istediği sendikaya üye olabilmelidir. Buna siyasiler, işverenler, karışmasın" diyen Tamat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşçi kime güveniyor, itimat ediyorsa onun yanında olsun. Patronun, hükümetin sendikası olmaz. İşçinin sendikası olur Türkiye'nin sendikası olur.Çalışma hayatının çözüm bekleyen dağ gibi sorunları önümüzde dururken yeni sorunlar getirecek uygulamalar çalışma barışını bozacaktır. Bizim taleplerimiz Türkiye'ninve işçinin çıkarları içindir."

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri