Kira gelir beyanında bulunun!

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO), Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyanı Dönem Sonu İşlemleri seminerini yaptı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO), “Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyanı Dönem Sonu İşlemleri” seminerini yaptı. Oda binasında gerçekleşen seminerde Yeminli Mali Müşavir Mehmet Altındağ, gelir ve kurumlar vergisinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Konya SMMMO olarak hem meslektaşlara hem de stajyerlere yönelik eğitim seminerlerinin devam ettiğini ifade eden Oda Başkanı İsmail Turan, “Geçtiğimiz dönemde güncel konuları kapsayan ve meslektaşlarımızın mesleki gelişmelerine yardımcı olan eğitim seminerlerimize gelir ve kurumlar vergisi beyanı ile dönem sonu işlemleri konulu seminerlerimizle mesleki eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Seminerimiz de meslektaşlarımızın gelir ve kurumlar vergisi beyanlarında karşılaştığı sorunlar, dikkat edilmesi gereken hususlar ve dönem sonu işlemleri konularında detaylı şekilde bilgilendirme yapılacaktır. Diğer yandan yeni Türk Ticaret Kanunu eğitim programlarımız 16-18 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim için bin 15 meslektaşımız başvurmuştur. Bağımsız denetim eğitimleri ise Nisan ayında başlayacaktır. Bağımsız denetim sınavlarının ise Temmuz ve Ağustos aylarında yapılmasını bekliyoruz” dedi. Meslektaşlarına yönelik sosyal faaliyetlerin de devam ettiğini açıklayan Turan, şunları kaydetti: “Sosyal faaliyetlerimiz 8 Mart Dünya Kadınlar günü kokteyli ile devam edecektir. Bayan meslektaşlarımıza 8 Mart Perşembe günü odamızda kokteyl vereceğiz.”

Yeminli Mali Müşavir Mehmet Altındağ ise kira gelir beyanlarının mutlaka yapılması gerektiğini belirtti. Artık hiçbir şeyin gizli kalmadığını gelişen teknoloji içinde kimin kaç tane gayrimenkulünün olduğunun anında ortaya çıktığını belirten Altındağ, “Bu noktada mükellefler kira gelir beyanında bulunmalıdır. Kira gelirinde bulunmayanlara ise özel usul cezaları gelecektir. Ayrıca e-haciz uygulaması ise yürürlüktedir. Gerekli vergi borcunu 1-2 ay olduğu halde ödemeyenlere haciz işlemi başlayacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri