Kır çiçekleri piyano ile tanıştı

Selçuk Üniversitesi'nin, bir yıl boyunca haftada 4 gün eğitim vereceği beldenin minik öğrencileri, ilk kez piyano ve satranç ile tanışmanın heyecanını yaşadı

Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir yıl boyunca haftada 4 gün eğitim alacak olan beldenin minik öğrencileri, ilk kez piyano ve satranç ile tanışmanın heyecanını yaşadı.
     SÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde merkez Meram ilçesine bağlı Sağlık beldesine yönelik düzenlenen eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif içerikli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine çok yönlü eğitim verilmeye başlandı.
     Öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan 37 gönüllü, haftada 4 gün beldeye giderek öğrencilere Türkçe ve matematikten satranca, İngilizce'den okul öncesi eğitime kadar bir çok alanda eğitim verecek.
     ''Her şey iyilik, Sağlık için'' sloganıyla hazırlanan proje kapsamında SÜ Uygulama Anaokulu'na getirilen anaokulu öğrencileri burada, daha önce görmedikleri piyano ve satranca ilk kez dokunmanın heyecanını yaşadı.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, çok yönlü düşündükleri proje kapsamında beldenin ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra anaokulu öğrencilerine de önem verdiklerini belirterek, yeni eğitim öğretim yılının başından itibaren beldedeki anaokulu öğrencilerini haftada bir kez üniversitenin uygulama anaokuluna getirerek burada eğitim vereceklerini söyledi.
     Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek projenin 1. periyoduna başlandığını, toplam 3 ayrı periyot hazırladıklarını ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:
     ''Proje süresince ilköğretim ve okul öncesi eğitimin yanı sıra belde halkına yönelik de bir takım eğitsel ve sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz. Örneğin proje hayatiyete geçer geçmez, Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından bölgede diş taraması yapıldı. Yakında Selçuklu Tıp Fakültemiz tarafından göz sağlığı taraması ile Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından genel sağlık taramaları yapılacak. Ayrıca öğrencilere yönelik sivil savunma, etkili ders çalışma teknikleri, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı konularında konferans verilecek. Belde halkına yönelik olarak ise aile içi iletişim ve ilk yardım başta olmak üzere bir çok konuda konferans verilecek. Öğrenci topluluklarımız, hem okula hem de belde halkına yönelik tiyatro oyunları sahnelenip, konserler verecek.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri