Kınalı izciler dedelerinin izinde

Meram Belediyespor Kulübü izcileri Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampına katıldı. İzciler kamp dönüşü Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’yı ziyaret etti.
Konya İzcilik İl Temsilcisi Hüseyin Yaşar ve Çanakkale’deki kampa katılan Meram Belediyespor Kulübü izci liderleri Başkan Kalaycı’yı ziyaret etti. İl Temsilcisi Yaşar, kamp hakkında şu bilgileri verdi: “Avustralya ve Yeni Zelandalılar, Çanakkale’ye çıkarma yaparken hayatlarını kaybeden dedelerini anmak için mesafeye aldırmaksızın her yıl vefa duygusuyla gelir bu topraklara. Fakat tüm sıkıntılara rağmen Anzak saldırılarına karşı toprağını kahramanca savunan, tamamı şehit olan 57. Alay pek de bu vefadan nasibini almıyordu. Ta ki tarihine sahip çıkan izcilere kadar. İzciler aynı gün şafak vakti dedelerinin içtiği çorbayı içip, saçlarına kınalarını yakıp ellerine Türk bayrağını alıp sonrada “Dedeciğim Ben Geldim” yazan yeleklerini giyip onların geçtiği yollardan geçip 57. Alay Şehitliğine yürüdüler. Yol boyunca dedelerini anıp onlara vefalarını gösterdiler. Türkiye İzcilik Federasyonunca her yıl düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampına bu yılda Konya’dan 112 lider ve izci katıldı. Bu anlamlı kampa Meram Belediyesi Spor Kulübünden 24 izci ve liderlerimiz katılarak temsil etmişlerdir.”
Çanakkale Savaşı’nın sadece Türk tarihi açısından değil tüm dünya için çok önemli mesajlar verdiğini belirten Meram Belediye Başkanı Kalaycı ise, “Spor kulübümüz izcilerini İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na gönderdiğimiz için çok mutluyuz. Çocuklarımız ve gençlerimizin Milli şuuru ve tarih bilincini geliştirmek için bu tür ziyaretler çok önemlidir” diye konuştu. İzcilik İl Temsilcisi Hüseyin Yaşar, Başkan Kalaycı’ya; Türk askerlerinin Çanakkale Savaşı’nda başına giydiği Enveriye kabalağı, “Dedeciğim Ben Geldim” yeleği, İzcilik Federasyonu’nun verdiği flama ile Kabatepe’deki kazılarda bulunan mermileri takdim etti. Başkan Kalaycı, izcileri izci selamıyla uğurladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri