Kimyasal saldırının delilleri Ankara'da mı?

Suriye Lideri Beşar Esad'ın Şam yakınlarındaki Guta'da kimyasal silah kullandığına dair kanıtların Ankara'da kozmik kasada saklandığı iddia edildi.

Buna göre, Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin, Suriye'de aradığı kimyasal silah delillerini, Türkiye daha önceden topladı. Söz konusu deliller Ankara'ya getirilerek, incelendi. Yapılan inceleme sonucunda, Esad'ın kimyasal silah kullandığı tescillendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Esad'ın kimyasal silah kullandığına yönelik açıklamalarının sırrı çözüldü. Erdoğan ve Davutoğlu'nun, söz konusu açıklamalarını “belgelere” dayalı olarak yaptığı kaydedildi. Belgeler ise binlerce kişinin ölümüne neden olan Suriye'deki kimyasal silah katliamının ardından oluşturuldu. Saldırının ardından hakerete geçen MİT, muhaliflerin de yardımıyla, bölgeden numune aldı. Numuneler özel kurye ile Ankara'ya getirilerek incelendi. Yapılan inceleme sonucunda, hayatını kaybeden Suriyelilerin kanlarında kimyasal silah izlerine rastlandı. Sonuçlar bir rapor haline getirilerek hükümet üyelerine sunuldu. Başbakan Erdoğan ve Davutoğlu, kendilerine sunulan raporlar doğrultusunda Esad'ın kimyasal silah kullandığını açıkladılar.

Türkiye, bu raporlar hakkında Avrupa ülkelerine ve ABD'ye de bilgi verdi. Raporlar henüz ilgili ülkelere sunulmadı. BM heyetinin çalışmalarının ardından, Türkiye'nin de hazırladığı raporlar ilgili ülkelere sunulacak. Türkiye, kimyasal silahlarla ilgili numuneleri, Suriye Lideri Esad'ın delilleri karatma endişesi nedeniyle Türkiye'ye getirdi. Deliller ve sonuçları halen Ankara'da güvenlik birimlerinin kozmik kasalarında saklanıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri